1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort fläckar från siden

Ta bort fläckar från siden

Siden är känt för att vara ömtåligt och måste därför hanteras med försiktighet även när man tar bort fläckar. Ändå hjälper några skonsamma huskurer att ta bort fett, frukt, rött vin eller andra fläckar.

Huskurer för fläckar på siden

  • babypuder
  • matstärkelse
  • Diskmedel
  • vinäger vatten

Inget salt för rödvinsfläckar!

Behandla inte färska rödvinsfläckar med salt, använd majsstärkelse istället. Salt angriper vävnaden för mycket och kan leda till grova fläckar eller i värsta fall till och med små hål. Majsstärkelse eller babypuder har å andra sidan en liknande effekt som salt, men är mycket skonsammare mot fibrerna.

Omedelbar åtgärd för färska fläckar

Du bör alltid lägga lite potatis eller majsstärkelse eller babypulver på färska fläckar omedelbart. Dessa suger ut vätskan ur tyget och förhindrar därmed att fläcken torkar på siden. Om en fläck har bildats kan du behandla den med en svag blandning av vinäger och vatten eller något diskmedel. Lär dig hur du gör detta i guiden nedan:

Använda babypulver och diskmedel för att ta bort fettfläckar från siden: En guide

  • mjuk tandborste
  • torr trasa
  • babypulver eller stärkelse
  • Diskmedel

1. Strö över babypuder

Lägg tillräckligt med babypulver eller stärkelse på fläcken så att den försvinner helt. Arbeta in pulvret lätt i fläcken med tandborsten. Tryck inte för hårt för att undvika att skada fibern! Låt pulvret sitta i 20 till 30 minuter.

2. Behandla med diskmedel

Knacka sedan bort pulvret från fläcken. Lägg nu lite diskmedel på fläcken. Gnid försiktigt in den med en trasa och låt den sitta igen i 20 till 30 minuter.

3. Tvätta ur

Skölj till sist den goda biten under rinnande, ljummet vatten och tvätta den sedan som vanligt i tvättmaskinen eller för hand med ett skonsamt tvättmedel.

Weiterlesen:
Ta bort torkade rödvinsfläckar » De bästa lösningarna

Handmålat siden till städarna!

Om klädesplagget som har blivit fläckigt är en vacker handmålad sidenscarf eller liknande ska du under inga omständigheter försöka rengöra fläcken med fläckborttagningsmedel, vinäger, diskmedel eller något annat hårt medel. Du kan prova stärkelse eller babypuder, men det är bäst att få halsduken kemtvättad. Vad irriterande det skulle vara om fläcken slocknade men färgerna påverkades.

Ссылка на основную публикацию