0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort markören från laminatet utan att skada det

Ta bort markören från laminatet utan att skada det

Eftersom laminat är tillverkat av plast utgör lösningsmedelsbaserade rengöringsprodukter alltid en risk för ytfinishen. Våta och torra metoder kan ta bort permanenta markörer från laminatet utan visuell påverkan. Det är viktigt att experimentera med principen om försök och misstag. Vissa huskurer kan användas.

Förseglad beläggning får inte lida

Laminat består av en kropp vars yta är belagd. Om smuts fastnar på ytan får beläggningen inte angripas och förstöras. Detta gäller för varje borttagning av färg och filtspetsmärken med edding.

Ett för skarpt eller starkt medel vid förberedelse av laminatet orsakar snabbt nötning, vilket leder till trubbiga områden. Eftersom tätningarna skiljer sig åt i de individuella nötnings- och spänningsklasserna för laminatgolv hjälper det oftast bara att prova dem.

Vanliga och mindre kända huskurer

Alla kända och vanliga huskurer för att ta bort permanenta markörer från laminatgolv måste provas på en undangömd plats i förväg.

  • Våtservetter: Babyservetter eller toalettservetter innehåller milda rengöringsmedel. Det måste testas om de är för milda för eddingen. I vissa fall räcker effekten.
  • Vinäger (essens): Vinäger utspädd i vatten (cirka XNUMX av XNUMX) kan ta bort blyertsmärkena. Några minuters exponeringstid ökar effekten.
  • Handdesinfektionsmedel (Sterrilium): Sterrilium som används på läkarmottagningar och sjukhus innehåller tvättsprit i en mindre aggressiv koncentration.
  • Nagellackborttagare: Noggrant doserad kan hjälpa. Applicera endast som en fin linje längs Edding-spåren.
  • Alkohol (Isopropyl): Använd liknande nagellackborttagningsmedel.
  • Smutssuddgummi: Speciella smutssuddare tar mekaniskt bort pennmärkena genom att försiktigt slipa bort dem. Laminatet måste ha minst en medelhög nötningsklass.
  • Sprit: Endast lämplig för kommersiella laminat.
  • Diskmedel: Värt ett försök, men oftast inte tillräckligt effektivt.
  • Tea tree oil: Ett slags insidertips och hjälpsamt enligt relevanta onlineportaler.

Efter att ha använt någon produkt är det viktigt att se till att alla rester tas bort omgående efter rengöring och gnuggning. Ämnen som verkar längre kan leda till fula andra och nya fläckar senare.

tips och tricks
Till skillnad från andra golvbeläggningar är laminat inte en vän av fukt och vatten. Torka av laminatet så lite som möjligt och applicera så lite vätska som möjligt när du arbetar med pennmärken.
Weiterlesen:
Industrigolvbeläggning » Dessa varianter finns tillgängliga
Ссылка на основную публикацию