0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort konstruktionsskum från kläderna

Ta bort konstruktionsskum från kläderna

Byggskum kan också gå dit det inte hör hemma. Detta händer snabbt på kläder. Så vi har tillhandahållit en guide nedan om hur man tar bort byggskum från kläder.

Mångsidig användning av byggskum

Byggskum är ett utomordentligt mångsidigt byggmaterial. Därför krävs byggskum för många olika applikationer:

  • Täta och fyll på byggnadsanslutningar (dörrkarmar, fönster)
  • för att fylla håligheter
  • för isolering och underfyllning av dusch och badkar
  • för isolering av rör

Ta bort PU-skum från textilier

Med dessa olika användningsområden kan byggskum också komma dit det inte ska. Även på komponenter kan borttagning av byggskum ibland vara problematiskt. Men att ta bort PU-skum från kläder är ibland ännu svårare.

Skillnader i plaggets material

Det första man bör tänka på är vilket material plagget som är nedsmutsat med byggskum är gjort av. Plagg av ull eller liknande fibrer är svårare att rengöra än till exempel en helt slät yta som konstläder. Det måste man först ta hänsyn till.

Så fungerar inte borttagningen av byggskum

Monteringsskummet kan för övrigt knappast tas bort från textilier alls genom frekvent tvättning. Därför har vissa drabbade tanken på att använda ett kemiskt rengöringsmedel eller lösningsmedel som ett speciellt PU-skumrengöringsmedel eller annat lösningsmedel som aceton.

Kemiska lösningsmedel är också problematiska

Men dess användning är också problematisk. Speciellt med speciella byggskumlösningsmedel, eftersom dessa vanligtvis har en mycket aggressiv effekt. Även aceton kan vara farligt för syntetfibrer. Du kan läsa mer om detta under «Användning av aceton».

Huvudproblemet är att PU-skummet bokstavligen fastnar på fibrerna i plagget i fråga och inte heller är vattenlösligt. Även byggskum som ännu inte har torkat kan inte tas bort med vatten.

Weiterlesen:
Akryl eller silikon » Egenskaperna i jämförelse

Så kan det fungera att ta bort byggskummet från kläder

Det finns dock ett knep du kan använda för att ta bort monteringsskum från kläder. För detta behöver du en konventionell kallspray. Använd denna för att spraya det härdade byggskummet på plagget så att det svalnar så mycket som möjligt. Detta gör PU-skummet poröst och skört. Nu kan du smula sönder byggskummet med en liten hammare.

tips och tricks
Avlägsnandet av konstruktionsskum på huden är också problematiskt. Följ länken så får du en detaljerad beskrivning av hur du går tillväga här.
Ссылка на основную публикацию