0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Täta dörren mot drag: olika alternativ

Täta dörren mot drag: olika alternativ

Drag är mycket obehagligt och bör undvikas om så bara av hälsoskäl. Det finns olika sätt att motverka det otäcka draget på dörrar. Läs mer om det här.

Olika alternativ för att täta dörren mot drag

När kall luft kommer in i lägenheten genom springan under dörren känns det allt annat än behagligt. Det finns dock olika sätt att undvika onödigt energislöseri:

  • Montera dörrskenor från järnaffären på dörren
  • Använd utkast uteslutande (hemgjorda eller köpta)
  • Maskera bort dörrhylsor med tätningstejp

Vart och ett av de tre alternativen är relativt enkelt och billigt att utföra så att du kan få din dörr tät och framför allt spara energikostnader i form av uppvärmningskostnader.

Till dörrskenorna från järnaffären

Alla tre alternativen är enkla åtgärder med stor effekt. Det första exemplet handlar om dörrtätningsskenor, som du kan köpa billigt i byggvaruhus. Dessa är monterade längst ner på dörren och förhindrar att kall luft kommer in i lägenheten genom springan under dörren. Denna åtgärd är särskilt användbar för gamla dörrar, eftersom det ofta finns gott om plats under dörren. Skenorna består av en metalldel och en slags borste och skruvas eller limmas i botten av en dörr. Luft kan inte längre strömma genom borsten. Den är dock så flexibel att du fortfarande kan öppna och stänga dörren utan problem.

Gör själv dragskydd av överblivet tyg eller för stickning

Den andra möjligheten består av egentillverkade dragskydd, som antingen kan sys ihop av överblivet tyg eller stickas själv. Det finns inga gränser för din fantasi. Du kan använda färgglada tyger efter eget val och sy ihop dem till en tub som är fylld med bomull. Denna placeras sedan helt enkelt framför dörren och förhindrar obehagliga drag. Alternativt kan du sticka tuben själv och sedan fylla den med bomull från hantverksaffären.

Använd dörrtätningar

Dörrtätningar hjälper till där draget inte kommer in i lägenheten eller rummet under dörren, utan genom dörrarna. Naturligtvis kan de även användas i kombination med dörrskenorna eller dragskydden om dörren läcker runt hela karmen.

Weiterlesen:
Installera plastdörr » Detta är det bästa sättet att gå vidare
Ссылка на основную публикацию