0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Svarta silver — 3 enkla lösningar

Svarta silver — 3 enkla lösningar

Många smycken är gjorda med olika färger av silver. På så sätt kommer upphöjningar och strukturer på silvret bättre fram och utarbetas. Du kan även svärta silverbitar efteråt. Vi kommer att visa dig hur detta fungerar här i fakta.

Vägar till svärtat silver

Det finns olika metoder för att sedan svärta silver. Juvelerare använder vissa kemikalier som permanent svärtar silvret. Men det finns också olika huskurer som du kan använda för att svärta silvret.

naturlig lösning

Den första lösningen tar dock ganska lång tid och är därför ofta inte lämplig. Silvret är helt enkelt kvar i luften. Det blir svart helt av sig självt. Om du sedan gnuggar ytan med en putsduk blir bara de upphöjda områdena blanka igen och de djupare områdena förblir mörka. Denna lösning kan vara ganska tråkig, men den ger också den mest naturliga missfärgningen på silvret.

  • Syre / luft — tråkigt
  • Ägg — ca 2 timmar
  • Ask – från 3 timmar

Svarta med ägg

En särskilt enkel lösning för att helt svärta silver är med ett enkelt hönsägg. Till detta behöver du en kokt äggula, som läggs i en plastpåse tillsammans med silverbiten. Använd en vanlig fryspåse, eftersom äggulan om möjligt inte ska röra silvret. Sedan försluts påsen lufttätt och du kan se processen. Efter cirka två timmar kommer mycket fina resultat att synas på silvret på grund av svavlet som finns i ägget.

rökare föredras

De djupa områdena av silversmycken kan mörkas med cigarr eller cigarettaska. För att göra detta, blanda askan med lite vatten och smeta ut den på smycket med ett finger. Denna metod sägs också fungera bra med träaska, men en något annorlunda mörk färg uppnås. Tyvärr måste du helt enkelt prova vilken du gillar bäst.

tips och tricks
Dessa metoder för att därefter svärta silver fungerar även med silverpläterade smycken. Du behöver inte nödvändigtvis äkta silver för att få en skamfilad effekt på silvret.
Weiterlesen:
De bästa huskurerna för mattfläckar » En översikt
Ссылка на основную публикацию