0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Svarta insättningar på kranen — vad nu?

Svarta avlagringar på kranen — vad nu?

Om du upptäcker svarta avlagringar på kranen måste du göra något åt ​​dem. Det är mest rester som uppstår på grund av olika orsaker. Lyckligtvis kan dessa tas bort utan större ansträngning då de inte är skador eller envisa fläckar. Du kan ta reda på hur du gör detta här.

mangan och järnoxid

Svarta avlagringar på kranen är ofta synliga på grund av högre halter av järn och mangan i vattnet. Dessa grundämnen är metaller som oxiderar vid kontakt med vatten, vilket resulterar i synliga svarta färgavlagringar. Dessa är inte bara fula, utan ökar också chansen för en droppande kran, eftersom de inte längre är helt täta på grund av avlagringarna.

Om du har blivit medveten om avlagringarna behöver du bara blötlägga den drabbade luftaren tills mangan- och järnresterna lossnar igen av sig själva. I genomsnitt tar detta mellan 4 och 8 timmar, men som en försiktighetsåtgärd bör du använda en borste som kan ta bort även de grövre avlagringarna. Mangan och järnoxid är inget problem och kan därför tas bort utan extra redskap.

biofilm

Svarta avlagringar kan också bildas när en biofilm långsamt bildas på kranen. Biofilmer är en ansamling av bakterier, svampar och andra ämnen som skapar ett svart slem som bör avlägsnas. I de inledande stadierna torkar slemmet oftare, vilket gör att det ser ut som skräp. Med tiden blir det mer och mer fuktigt och slemmet blir synligt.

Oroa dig inte, biofilmen är inte skadlig för hälsan och vattnet kan användas utan ytterligare problem. Ändå ser det ganska oaptitligt ut och av denna anledning är det värt att ta bort det. Detta steg rekommenderas, inte minst på grund av den unkna lukten. Du behöver inga speciella rengöringsmedel för att ta bort biofilmen. För att göra detta, gör helt enkelt följande:

  • Demontera luftare
  • lägg i vattenkokare eller kastrull
  • skölj med vatten
  • tillsätt lite vinägeressens
  • Koka upp
  • Rengör sedan luftaren med en borste
  • torka väl
Weiterlesen:
Transportera torktumlaren » Vad måste du vara uppmärksam på?

I och för sig räcker det om du borstar kranen väl med jämna mellanrum och inte glömmer att rengöra den. Det betyder att ingen biofilm kan bildas.

Ссылка на основную публикацию