6 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Superlim är bara giftigt när det förångas

Superlim är bara giftigt när det förångas

Superlim består av cyanoakrylat, även känt som cyanoakrylat eller alkylcyanoakrylat i olika sammansättningar. Vid funktionell användning är ämnet giftfritt och andas inte ut. När det värms över smältpunkten avger cyanoakrylat giftiga ångor. I speciella situationer tenderar den till reaktiv uppvärmning.

Giftiga ångor vid upphettning, giftfria när de är svala och torra

Superlim består av cyanoakrylat, som bildar stabila kedjor i den kemiska reaktionen i den så kallade polymerisationen. Denna process förvandlar flytande lim till hård bindningsmassa. Inga giftiga ångor kommer ut under processen. Naturligtvis kan den mänskliga organismen inte tåla superlim i munnen, till exempel. Faran ligger inte i toxiciteten, utan i det adhesiva beteendet.

Superlimmets värmebeständighet är 79 grader Celsius när det är flytande och runt 180 grader när det är torrt. Giftiga ångor kan dock avdunsta redan från cirka 150 grader.

tips och tricks
Flytande cyanoakrylat kan utveckla en exoterm reaktion på vissa bomullstyger. Om du stänker med lim på plagget, undvik hudkontakt som kan orsaka brännskador.
Weiterlesen:
Rulljalusiband ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
Ссылка на основную публикацию