1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Strykjärnet blir inte riktigt varmt: vad ska man göra?

Strykjärnet blir inte riktigt varmt: vad ska man göra?

Uppvärmning är en viktig funktion för strykjärnet, med kalla eller ljumma sulor reagerar tvätten knappt på behandlingen. Ångfunktionen avaktiveras också om den nödvändiga höga temperaturen inte längre är tillgänglig. Ett strykjärn som skadats på detta sätt blir värdelöst, men vissa reparationsåtgärder kan hjälpa.

Järn värms inte längre upp: varför är det?

Om strykjärnet inte längre värms upp är det i de flesta fall ett tekniskt fel. Temperaturregulatorn eller värmeslingan är ofta skadad, vilket vanligtvis medför dyra reparationer: tur om strykjärnet fortfarande är under garanti!

Men innan du skickar in enheten, tar tillbaka den till en fackhandel eller till och med gör dig av med den, finns det några saker du kan prova för att få den att fungera igen. I det följande listar vi möjligheterna.

Åtgärder omedelbart när strykjärnet slutar bli varmt

När strykjärnet inte längre värms upp hjälper små knep ibland för att reparera skadan. Prova följande åtgärder innan du låter reparera enheten till stora kostnader eller ta farväl av ditt gamla strykjärn helt och hållet:

  • Håller strykjärnet sig kallt? Nätkontakten kan vara skadad eller så kan det finnas en lös kontakt någonstans på kabeln. Om den gamla enheten fortfarande är värd det, skaffa en ny kabel och se om den blir varm igen.
  • Vissa elektriska enheter kommer att fungera igen om du kopplar ur dem ett tag. Koppla bara ur strykjärnet en stund, vänta och försök sedan värma upp det igen. Kanske fungerar det.
  • Tekniken lider även av större ansamlingar av kalkavlagringar inuti: Har du inte avkalkat ditt strykjärn på en längre tid, fyll då tanken med avkalkningsmedel, låt det verka och skölj av apparaten så bra som möjligt.
tips och tricks
Om allt annat misslyckas och en reparation helt enkelt är för dyr bör du kassera ditt strykjärn enligt bestämmelserna. Varje återvinningscentral tar emot din enhet gratis, men många bygggårdar deltar också i kassering och återvinning.
Weiterlesen:
Rengöra strykjärnet » Ta bort limrester
Ссылка на основную публикацию