0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Justering av knivarna på stångklipparen — så här fungerar det

Justera knivarna på barklipparen — det är så det fungerar

En stångklippare är användbar överallt där stora ytor behöver klippas. Men lika användbar som enheten är så är den också komplicerad. För att få ett rent klippresultat måste du till exempel justera knivarna.

Stångklipparens struktur

Stångklipparens namn är den så kallade knivbalken. Knivarna som separerar gräset eller säden är uppradade på denna klippbalk. för att få rätt klipphöjd måste du justera bladen.

Justering av liebladen

Den exakta inställningen av knivarna på din lieklippare beror på modellen. Så det finns skillnader. Många stångklippare är utrustade med så kallade medar, som definierar avståndet mellan knivarna och marken och därmed klipphöjden. För att justera klipphöjden, lossa muttrarna på medarna och placera dem korrekt. Stångklipparen ska nu klippa gräset på önskad höjd.

När du justerar medarna måste du se till att båda är i samma höjd. Om den ena sladden är inställd lägre än den andra är stången i vinkel. Å ena sidan betyder det att stångklipparen inte levererar ett hyfsat resultat. Det kan dock även hända att balken borras ner i marken på ena sidan om lutningen är för stor. Detta är mycket skadligt för knivarna eftersom de blir trubbiga. I det här fallet skulle man behöva slipa knivarna igen, vilket givetvis innebär en hel del jobb med tanke på det stora antalet knivar.

Klipper stångklipparen dåligt?

Om lieklipparen bara inte klipper ordentligt och det inte är knivinställningen som är skyldig, bör du smörja knivarna. Detta gör att de går lättare. Dessutom finns det ofta smörjnipplar på knivbalken som du bör fylla på regelbundet.

Weiterlesen:
Bygg en sandlåda » Saker värt att veta om undergrunden
Ссылка на основную публикацию