0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Spraypasta – så här går du tillväga

Spraypasta — så här gör du

Om du vill tapetsera har du inte bara många typer av tapeter och klistrar att välja mellan, utan även flera bearbetningstekniker. Ett alternativ är att spraya, eller snarare spruta, pastan.

Applicera pasta med högtrycksspruta?

Att applicera tapetklister med en sprutpistol har några fördelar, men det har också nackdelar. Medan du helt enkelt behöver en tapetpensel för att måla tapeten eller väggen för den konventionella proceduren med papper eller non-woven tapeter, måste du köpa en sprutpistol om du vill applicera färgen på detta sätt. Du får alltså räkna med högre initialkostnader, vilket kanske inte lönar sig om du bara vill mura om ett rum med några års mellanrum.

Sprayning kan användas för non-woven tapeter, målarfleece eller annan tapet som du måste behandla väggen för och inte själva tapeten (så det är bättre att använda en limmaskin för papperstapeter). På dessa stora ytor sparar sprutning en hel del tid och gör mindre röra.

Sprayningsprocedur

För att kunna applicera den ganska trögflytande pastan med den högtrycksfria sprutpistolen behöver den ett lämpligt munstycke. Välj .0,019″ eller .0,021″ och en bred sprutvinkel så att du kan arbeta i breda strängar. Fråga också om pastan är lämplig för sprutning. För att pastan ska passera genom munstycket måste du även blanda den med ca 10 % mer vatten. Det ska inte finnas några klumpar, annars täpps munstycket till.

När pastan är klar, applicera den jämnt över tapetens längd på väggen eller taket. För att skydda den intilliggande väggen eller taket från stänk, använd en bräda eller en bit plåt som hålls i hörnet.

Eftersom pasta för fibertapet är vattenlösligt kan du enkelt rengöra sprutpistolen med vatten efter jobbet. För att göra detta, blås först ut all pasta och skölj sedan med vatten.

Weiterlesen:
Prime fasad » Varför och hur gör man det?
Ссылка на основную публикацию