0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

spraya krita

Spraykrita — En liten köpguide

Spraykritan är idealisk för att fästa markeringar som måste tas bort igen. Oavsett om det är i trädgården, på idrottsplatsen eller som parkeringsmarkering kan kritspray användas på många sätt. Dessa sprayer är gjorda av naturligt material och är miljövänliga och ofarliga eftersom de är kritabaserade. Idag kommer vi att visa dig olika typer av spraykrita.

Våra rekommendationer

#1

DUPLI-COLOR kritspray vit 500 ml

innehåll
500 ml
Färg
vit
Verktyg som behövs
Keine
Miljövänlig
Ja
jämförelsepris
Pris/ml = ca 0,01 €
4,17 € (8,34 €/l)

Köp det på Amazon

Spraykritan är idealisk för markeringar på ytor som betong, asfalt och jord. Det används även på byggarbetsplatser, inklusive vägbyggen. Markeringarna håller upp till 9 månader på underlaget. Burken drivs med en patenterad enhandsskyddslock inklusive lättrörlig frigöring, så en maskin är inte nödvändig.

Enligt Amazons betyg är kunderna särskilt imponerade eftersom sprayen kan användas utan några hjälpmedel, som t.ex. B. en golvmarkeringsmaskin kan användas. Enligt köparna håller kritan även bra på gräs och är därför idealisk att använda på idrottsplaner.

#1

Mipa kritspray vit 750 ml

innehåll
750 ml
Färg
vit
Verktyg som behövs
golvmarkeringsanordning
Miljövänlig
Ja
jämförelsepris
Pris/ml = ca 0,01 €
7,89 € (10,52 €/l)

Köp det på Amazon

Mipa spraykrita är en snabbtorkande specialfärg. Den växtvänliga färgen används ofta för markeringsarbeten som parkeringsmarkeringar eller kantgränser. På grund av sin höga nivå av miljövänlighet används färgen även i trädgårdsarbete och landskapsarkitektur. Beroende på yttre påverkan fastnar markeringarna i några dagar till veckor och löses sedan upp automatiskt på grund av miljöpåverkan eller mekanisk påfrestning.

Enligt Amazons kundrecensioner är kritsprayen att föredra framför allt eftersom den är perfekt för användning i landskapsarkitektur. Den utmärkta miljökompatibiliteten och långa hållbarheten på ytor är stora fördelar för Amazon-kunder.

Weiterlesen:
Materialbehållare - TOPPA rekommendationer & guider att köpa

#1

Colorfairy kritspray vit 750 ml

innehåll
750 ml
Färg
vit
Verktyg som behövs
golvmarkeringsanordning
Miljövänlig
Ja
jämförelsepris
Pris/ml = ca 0,03 €
19,48 € (25,97 €/l)

Köp det på Amazon

Denna spraykrita är idealisk för allt markeringsarbete som spelplaner, parkeringsplatser eller i trädgården. Det är extremt lätt att använda och helt ekologiskt. Det finns ingen hälsorisk för människor eller djur eftersom det är helt miljövänligt. Kritan håller i flera dagar till veckor, först då lossnar färgen automatiskt igen på grund av miljöpåverkan som regn eller vind samt mekanisk påfrestning.

Enligt Amazons kunder är de positivt övertygade om den mycket höga miljökompatibiliteten hos denna kritaspray. Den goda opaciteten och en snabb torktid visar sig också vara mycket positiv.

köp kriterierna

miljö

Spraykrita är en naturlig kritabaserad produkt och är därför säker för människor, djur och miljön. Du bör dock alltid vara uppmärksam på miljökompatibilitet. En sådan fastighet är mycket viktig, särskilt inom trädgårdsarbete eller landskapsarkitektur. Även med gräsmarkeringar finns det alltid möjlighet till fysisk kontakt med barn och miljökompatibilitet är därför att föredra. Inte ens inandning av krita orsakar någon fysisk skada.

ansökan Typ

När det gäller typ av applikation skiljer man på applicering för hand eller med hjälp av ett tillbehör, till exempel en golvmarkeringsmaskin. Kritbehållaren sätts in i en sådan maskin och används under dess process. En golvmarkeringsanordning är perfekt för långa markeringar på idrottsplatsen eller för parkeringsmarkeringar. Du kan använda handsprayen för att utföra mindre jobb som att markera trädgården eller när en vagn inte kan användas på grund av platsbrist.

hållbarhet

Beroende på tillverkare kan spraykritan ses på ytor under olika lång tid. Men ibland är det nödvändigt att upptäcka markeringar under en längre tidsperiod. Hållbarheten blir lidande till följd av mekanisk påverkan som trafik eller gångtrafik, samt miljöpåverkan som regn eller snö. Det är dock ofta en fördel om markeringarna snabbt kan tas bort från bakgrunden. Var därför uppmärksam på den hållbarhet som passar dina ändamål när du köper.

Weiterlesen:
Automatisk trådavdragare ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Lämplighet för ytor

Spraykrita kan användas på många ytor och underlag. material som t.ex B. Betonggolv, asfalt, sten, trä och även smuts och gräsytor klarar vanligtvis dessa typer av sprayer utan ansträngning. På respektive förpackning finns information om vilka ytor kritan fäster på. Du kan därför inkludera detta kriterium i ditt köpbeslut.

torktid

Kritsprayen är endast torr och därför helt spänstig efter den angivna torktiden. Snabb torkning är ibland en förutsättning, eftersom de fortsatta bearbetningsstegen kräver en torr och spänstig yta. Denna egenskap spelar dock ofta inte någon särskilt viktig roll. Detta beror dock väldigt mycket på ditt personliga syfte. Du bör därför vara uppmärksam på detta kriterium under vissa omständigheter.

opacitet

Opaciteten indikerar hur väl kritan kan ses på vissa ytor. När du fäster spelplanslinjer på idrottsplaner bör du vara uppmärksam på en hög opacitet, annars är linjerna i gräset mycket svåra att se. Parkeringsmarkeringar är också mycket lättare att se med en högre opacitet.

Video: Användning av kritspray

Häufig gestellte Fragen

För vilka ytor är spraykrita lämplig?

En mängd olika ytor kan behandlas med spraykrita. Det används mest på ytor som asfalt, betong, sten, glas, keramik och porslin, metall, plast och trä. Men kritan fastnar också utan ansträngning på naturliga ytor som jord, gräsmatta och lera och är därför en allround.

Hur applicerar du spraykrita på rätt sätt?

Burken med krita skakas kraftigt i början i cirka 3 minuter. Du bör sedan genomföra en provsprej. För att spraya, håll burken cirka 10 centimeter från ytan och tryck på avtryckaren. Med en golvmarkeringsanordning sätter du in burken därefter och sprutningen sker automatiskt.

Vilka välkända tillverkare erbjuder spraykrita?

Många välkända tillverkare erbjuder spraykrita. Kända inom detta område är bland annat DUPLI-COLOR och Mipa. Men högkvalitativa egna märken finns även i byggvaruhus som Obi, Bauhaus eller Hornbach.

Kan spraykrita tas bort utan att lämna några rester?

Ja, spraykrita kan tas bort helt. Efter ett tag kommer kritan automatiskt att lösas upp igen. Detta sker genom yttre miljöpåverkan som regn, snö och vind eller genom mekaniska påfrestningar som fordonstrafik eller gång.

Är spraykrita en skadlig produkt?

Nej, spraykrita är inte skadligt för hälsan. Krita är en ren naturprodukt baserad på krita, som är ofarlig för människor, djur och natur. Även om produkten av misstag äts eller inandas, finns det inga hälsoproblem. Dessa kritaprodukter är också helt biologiskt nedbrytbara.

Reflekterar spraykritan också ljus?

Nej, spraykritan reflekteras inte när den utsätts för ljus. Den är dock väldigt lätt att känna igen under dagen på grund av sin starka färg. För att få en reflektionseffekt på natten behöver du speciella färger.

tillbehör

golvmarkeringsanordning

golvmarkeringsanordning

135,90 €

Köp det på Amazon

Med en golvmarkeringsanordning kan även mycket långa linjer ritas enkelt och exakt. Kritpatronen kan enkelt sättas in i enheten och kritan släpps av rörelsen. I synnerhet används denna maskin för spelplanslinjer på idrottsplaner och parkeringsmarkeringar. Denna enhet är den perfekta hjälpen för mycket raka linjer.

Markerings- och varningstejp, röd och vit

tesa märkningstejp röd-vit 66 mx 50 mm

5,99 €

Köp det på Amazon

Använd en märkningstejp för att blockera de områden där du kan arbeta ostört med spraykritan och där du vill förhindra att andra människor går genom den färska krita. Detta förhindrar också faror för utomstående. I det övre området kan den även användas för parkeringsplatser utöver golvmarkering.

Plast pyloner

Pyloner plast 49 cm

16,98 €

Köp det på Amazon

Pylonerna används för att spärra av parkeringsplatser och andra ytor när man ostört vill arbeta med spraykritan. Pylonerna kan användas flera gånger och kan staplas ovanpå varandra för att spara utrymme.

Ссылка на основную публикацию