0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wie viel Wasser verbraucht die Toilettenspülung?

Wie viel Wasser verbraucht die Toilettenspülung?

Hur stor förbrukning har egentligen en toalettspolning? Frågar du dig ofta hur många liter som rinner genom spolvattnet varje dag och letar du efter sätt att stoppa eller avsevärt minska förbrukningen? Läs mer om det här.

Mängden vatten för en spolning

En toalettspolning är allt annat än ekonomisk om den används flera gånger om dagen. Den faktiska vattenförbrukningen beror på ett antal faktorer, inklusive följande:

  • cisternens ålder
  • antalet dagliga spolningar
  • den inställda vattenförbrukningen i liter
  • eventuella läckor
  • möjligen en defekt som beror på att mängden vatten ökar

Hur man minskar vattenförbrukningen

Vattenförbrukningen kan minskas avsevärt, till exempel genom att byta ut en gammal toalettspolning mot en nyare modell. Detta ger dig flera fördelar samtidigt. Nyare modeller använder bara cirka 6 till 8 liter vatten per spolning istället för cirka 3 till 5 liter. Dessutom har många äldre modeller ännu ingen vattenstoppsfunktion. Du kan använda den här funktionen för att stoppa spolningsprocessen tidigt (t.ex. om du inte behöver så mycket vatten för spolning) så att hela mängden liter inte behövs. En annan viktig punkt är korrekt funktion av toalettspolningen. Använd gärna stoppfunktionen (t.ex. i en liten butik) för att minska förbrukningen med flera liter per dag. Tänk på att vattenförbrukningen bara för att spola toaletten kan uppgå till runt 30 procent av en persons totala vattenförbrukning, skäl nog att minska den.

Hur mycket vatten kan du faktiskt spara

Oavsett om det är något fel i vattenspolningen och om du ställer in vattenspolningen ännu mer sparsamt så kan mycket vatten sparas bara genom att manövrera den:

  • Byt ut cisternen mot en modernare modell: cirka 3 liter per spolning
  • Användning av ekonomifunktionen (använd stoppknappen): ytterligare 3 liter per spolning
  • använd en så kallad spolventil för att spola toaletten: ca 3 till 4 liter

Även om du inte kan använda alla alternativ på en gång (t.ex. genom att använda en spolventil), kan du ändå minska vattenförbrukningen avsevärt med enkla åtgärder. Inom ett år kan flera liter vatten sparas, vilket är bra för miljön och din plånbok.

Weiterlesen:
Eftermontera bakvattenklaff » Du bör vara uppmärksam på detta
Ссылка на основную публикацию