0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Priserna för spiraltrappor under förstoringsglaset

Priserna för spiraltrappor under förstoringsglaset

Spiraltrappan är en mycket populär typ av trappa som kan installeras för att spara utrymme. Den böjda formen säkerställer ett behagligt utseende. Priserna för enkla byggsatser är inte speciellt höga, men en spiraltrappa kan också kosta några tusen euro beroende på köparens krav.

Vad är kostnaderna för spiraltrappor baserade på?

En viktig faktor vid prissättning av spiraltrappor är materialet från vilket de strukturella elementen är gjorda. Fanerade trappsteg gjorda av konstruerat trä inbäddade i en enkel metallram med metallräcken kostar bara några hundra euro.

Det blir dyrare om du vill ha en massiv trätrappa, men spiraltrappor av värdefullt trä och rostfritt stål är extra dyra. Den som köper en trappsats kommer i sin tur att betala mycket mindre pengar än för en spiraltrappa gjord individuellt av en snickare.

Dessa priser är vanliga för spiraltrappor

  • Från cirka 350 EUR kan du köpa de enklaste kiten
  • Mellanprissegmentet börjar på cirka 1.000 XNUMX euro
  • Kit för medelstora krav kostar upp till cirka 3.000 XNUMX EUR
  • Priset för en högkvalitativ trappa i rostfritt stål är cirka 10.000 XNUMX euro
  • från ca 5.000 XNUMX EUR får du en enkel men individuell snickartrappa

Ny spiraltrappa: ett prisexempel

En husägare letar efter en ny spiraltrappa på internet och hittar den hos trappprisbilen. Hon beställer ett kit för en trappa av bok multiplex med PVC-räcken och pulverlackerad metallkonstruktion.

kostnadsöversiktpris
1. Spiraltrappa800 EUR
2. leverans40 EUR
Gesamt840 EUR

Sätt ihop satsen själv — sparade pengar

Beställer du ett kit för en spiraltrappa får du oftast illustrerade monteringsanvisningar. Med manuell kompetens och minst en medhjälpare fungerar monteringen helt kostnadsfritt.

Det är dock viktigt att de strukturella förberedelserna utfördes av en fackman som förberedde hålet i taket och beräknade statiken.

tips och tricks
Den som köper en spiraltrappa som går att gå på från båda sidor har upptäckt en rejäl utrymmessparare, som vanligtvis finns till ett särskilt lågt pris. Komforten är dock inte lika hög som med trappsteg som går att gå på över hela ytan.
Weiterlesen:
Dekorera stegen » 6 fantastiska dekorationsidéer
Ссылка на основную публикацию