0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

sol dusch

Soldusch — En liten köpguide

En soldusch utomhus är något extremt praktiskt: vattnet värms automatiskt upp när solen skiner. Här är några av de mest populära utomhussolduschar tillsammans med nyckeldata om dem. Du kommer också att få en mängd shoppinginformation för att ge dig en solid guide för att hitta rätt produkt.

Våra rekommendationer

#1

GF GARDEN soldusch

Höjd
Justerbar 1,40 — 2,10 m
vattentankens volym
8,0 liter
Max vattentemperatur
60 grader Celsius
Dusch
Svängbar, avtagbar
Designa
Diverse färger och stilar
tillbehör
Med slang och anslutningsdelar
99,67 €

Köp det på Amazon

Denna trädgårdsdusch med vattentank får många positiva recensioner på Amazons försäljningsplattform. En kund rapporterar att de enskilda delarna är lätta att montera, varav de flesta redan är förmonterade. I den här personens ögon ser tillbehören lika hög kvalitet ut som själva solduschen.

En annan användare köpte den här produkten för dagis så att barnen kan ta en varm dusch utomhus. Han rapporterar att vattnet tog ungefär en timmes solsken att värma upp helt. Barnen kunde manövrera blandaren självständigt.

#2

vidaXL Solar Garden Shower

Höjd
196 cm
vattentankens volym
35 liter
Max temperatur
60 grader Celsius
Dusch
15 cm regnduschhuvud
Designa
svart silver
tillbehör
Med fästskruvar
225,00 €

Köp det på Amazon

Denna soldusch är särskilt populär på Amazon, och många kunder är mycket nöjda med sina recensioner. En köpare är nöjd med att lägerduschen är förvånansvärt lätt och gjuten den i en betongbas för stabilitet. I början av den kalla årstiden kan kolonnen tas bort från basen för att förvara duschen frostskyddad.

Samma användare rapporterar att mängden uppvärmt vatten räcker ungefär till tre personer. Bygget ska givetvis ske på en solig plats. Det tar ett tag för vattnet i tanken att värmas upp.

Weiterlesen:
Rengöring av motorsågsförgasare » Så görs det

#3

Arebos soldusch

Höjd
220 cm
vattentankens volym
40 liter
Max temperatur
60 grader Celsius
Dusch
Justerbar/vridbar
Designa
Silver och svart
tillbehör
Fotdusch, integrerad termometer
169,90 €

Köp det på Amazon

Anslut denna soldusch till din trädgårdsslang, låt solen skina en stund och njut sedan av det varma vattnet från ovan. På Amazon finns det många positiva recensioner av denna produkt från Arebos, som säljs relativt ofta över digital disk. En kund säger helt enkelt: «Jag gör det gärna igen.»

En annan är nöjd med pris-prestanda-förhållandet, men säger att kopplingarna inte är helt täta. En annan användare monterade solduschen inom 15 minuter, vattnet värmdes upp efter 3 timmar när solen sken.

köp kriterierna

vattentankens volym

När du köper din nya soldusch, var noga med att tänka på storleken på den tillhörande vattentanken. Ju högre volym, desto mer vatten kan enheten värma upp «på en gång» med hjälp av solenergi. Det brukar dock ta längre tid att få upp mycket vatten till den vanliga maxtemperaturen på 60 grader Celsius än lite. Om din Speedshower har särskilt effektiva solceller och en stor tank är detta den perfekta kombinationen.

blandat vatten. Den typiska ettgreppsblandaren blandar varmt och kallt vatten för att uppnå precis rätt temperatur. Det är därför det inte bara är viktigt hur mycket av vätskan som får plats i din behållare, utan också hur varmt du faktiskt vill duscha. Om du bara värmer vattnet på «halv effekt» till 30 istället för 60 grader Celsius, så har du mycket mer vatten tillgängligt än vad som finns i tanken.

Hygien

Din soldusch används för personlig hygien och du vill verkligen att ingen onödig förorening uppstår i detta område. Ta om möjligt vattnet från kranen och inte från en cistern, eftersom dricksvatten från kranen vanligtvis är bakteriefritt. För att behålla det så bör du vara uppmärksam på några viktiga saker angående skötseln av din soldusch.

Weiterlesen:
Valsade spannmål - TOP rekommendationer & guider att köpa

Rengör duschhuvudet. Ett duschmunstycke bör rengöras regelbundet, eftersom kalken fastnar i munstyckena och bakterier gillar att lägga sig i dem. Skruva av det handhållna duschhuvudet eller det fasta duschhuvudet minst en gång om året och blötlägg det i vinägervatten en stund. Skölj sedan rejält med varmt vatten och det viktiga elementet är rent igen.

Legionella. De vanligaste patogenerna som sprids i vårt vatten är legionella. De känns särskilt bekväma vid temperaturer mellan 20 och 50 grader Celsius och förökar sig sedan ohämmat. Det är därför de flesta solduschar värmer vattnet till 60 grader Celsius, eftersom denna temperatur dödar legionella. Om du regelbundet värmer upp ditt duschvatten till detta maxvärde innan du använder duschen kommer allt att ordna sig.

Temperaturreglering

Om du köper en soldusch vars temperatur går att justera steglöst kan du uppnå precis den vattenvärme du vill på egen hand. Det räcker med en enkel enhet i ettgreppsstil: du kan använda den för att ta en kall, varm eller varm dusch, precis som du personligen vill ha den. Med små barn bör du dock vara försiktig så att du inte skållar dem när du leker med temperaturaxeln.

Dusch

Även här har du valet: Hur ska ditt duschmunstycke utformas? Det finns fasta modeller som kan svängas fram och tillbaka. I konkurrens med denna står den flexibla handduschen, med vilken du kan nå alla delar av kroppen på ett målinriktat sätt. Kanske har din pooldusch mer än ett duschhuvud, det är fullt möjligt. En extra fotdusch rekommenderas definitivt om du vill hålla ditt poolvatten så rent som möjligt.

duschens höjd

Höjden på duschen blir aktuell när duschmunstycket är fixerat och inte går att justera upp och ner. Se till att du sitter tätt i duschen och att duschmunstycket inte är «uppflugen» för långt ovanför dig. Cirka 20 till 30 centimeter ovanför huvudet har visat sig vara den idealiska inställningen. Om det finns stora och små människor i ditt hushåll ska du helst använda en handdusch.

Weiterlesen:
Remskivor ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

tillbehör

Visst är det trevligt när en soldusch kommer med alla tillbehör, såsom anslutningsslang och alla monteringsdelar. Men det är inte absolut nödvändigt! Solduschar är oftast kompatibla med trädgårdsslangen och de typiska Gardena-anslutningarna, som du som trädgårdsägare förmodligen redan har hemma. Om inte kan du även få dessa element separat, till exempel från Amazon eller järnaffärer.

Video: Trädgårdsduschar: 30 bra idéer

Häufig gestellte Fragen

Finns det energikostnader med en soldusch?

Solduschen använder solenergi för att värma ditt vatten, och solen skiner gratis för alla. I denna mening är inga energikostnader att förvänta sig. Men om du drar upp den uppfriskande vätskan från din kran blir det vatten- och spillvattenkostnader och kanske även energikostnader för uppvärmning av vattnet.

Hur lång tid tar vattenuppvärmningen?

Allt beror på din soldusch och vädret. Placera i alla fall ditt nyförvärv på en plats som är så solig som möjligt, så att den varma duschen inte förvandlas till en kall förfriskning. Om solen skiner på solcellerna i 1 till 3 timmar bör vattentemperaturen i tanken snart vara i ett behagligt intervall.

Hur fästs duschen i golvet?

En soldusch har alltid en vattentank som för en viss vikt med sig när den är full. Vanligtvis räcker det att ställa in duschen med den och lita på gravitationen. Vissa produkter har dock även borrhål för markkrokar eller skruvar. Andra är utrustade med markspets.

tillbehör

Gardena slangkoppling 13 mm

Standardkontakt

7,39 €

Köp det på Amazon

Gardena är marknadsledande inom området för slangkopplingar. Denna slangkoppling mäter 13 mm vilket är ½ tum och den andra sidan är 15 mm vilket är 5/8 tum. Plugganslutningen är mellan vattenkranen och början av slangen.

Gardena reglerventil

flödesregulator

10,99 €

Köp det på Amazon

Reglera flödet av din trädgårdsslang med denna Gardena reglerventil. Elementet är idealiskt för att bestämma räckvidden för en kontroller, men kan även användas för en trädgårdsdusch.

Bradas WFC1/230 trädgårdsslang

30 meter lång trädgårdsslang

21,38 €

Köp det på Amazon

Här får du en 30 meter lång, billig trädgårdsslang för att koppla din soldusch till kranen. Slangen har en diameter på ½ tum, är permanent flexibel, UV-beständig och tryckbeständig.

Ссылка на основную публикацию