0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Designa ett sadeltak med en vind

Designa ett sadeltak med en vind

I historisk arkitektur skapades vindar för att dekorativt dölja basen av taket och takfoten. Den högre fasadväggen stack mellan femtio centimeter och en meter över golvets ände. Förutsättningen är en täckning där räfflor och takbjälkar ligger i plan med fasadens insida.

Arkitektoniska älskare gillar en vind

En bröstvärn vid takfoten på ett tak är inte en särskilt vanlig arkitektonisk design. Men det finns definitivt älskare av denna stil. Vindar på framsidan av gamla hus, särskilt i historiska innerstäder, restaureras ofta. Fasader ritade över kanten vid gavlarna föreställer inte vindar.

Innan denna idé planeras och genomförs bör den lokalt gällande utvecklingsplanen kontrolleras för godkännande av en vind. En vind är en fasadförlängning som sticker ut utanför takets bas och som enkelt kan muras upp eller dekoreras.

Arkitektonisk estetik och optiska designformer

I allmänhet består vindens struktur av en upphöjning på fasadmurverket. Denna takkant, minst trettio centimeter hög, kan vara gjord av massivt murverk eller genombrutna element.

Ovansidan av väggen kan vara platt och slät eller ha element av olika höjd. Följande former för bröstvärn är vanliga:

balustrader

Balustrader är «stenstaket». Det kontinuerliga horisontella huvudet vilar vanligtvis på enskilda pelare som fungerar som strävor. De mest kända är balustrader som räcken på utvändiga trappor.

räcken

Balustrader är slutna vallar med en fallsäker höjd på minst åttio centimeter. De kan även byggas lägre som dekorativa räcken på ett sadeltak som inte går att gå på.

skulpturer på rad

En vind i vidare mening skapas när många enskilda element placeras sida vid sida som insynsskydd. Grupperade skulpturer bildar denna avskildhetsskärm.

Weiterlesen:
Betongpannor för taket » fördelar och egenskaper

tvättställ

En populär design är spetsar, som växelvis och symmetriskt bildar bröstvärnet av samma storlek. De liknar en slags krans vid kanten av taket.

Meningar

Pinnacles är större tinnar och kan även arrangeras asymmetriskt. Ytterligare dekorativa element är också möjliga på pannorna, som då fungerar som piedestaler för till exempel stenskålar.

tips och tricks
Dräneringen av vinden i kanten av ett sluttande tak måste fungera barriärfritt och effektivt för att på ett tillförlitligt sätt kunna göra sig av med de enorma nederbördsmängderna.
Ссылка на основную публикацию