0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vad ska man göra om kallt vatten plötsligt kommer ut ur direktvattenberedaren?

Vad ska man göra om kallt vatten plötsligt kommer ut ur direktvattenberedaren?

Kontrastduschar är verkligen hälsosamt – men det finns säkert trevligare saker än att oavsiktligt stå under iskallt vatten. Du kan ta reda på möjliga orsaker om din snabbvattenberedare plötsligt får slut på kallt vatten och hur du kan lösa problemet i vår guide.

Möjliga orsaker

Om det plötsligt bara kommer kallt vatten ur snabbvattenberedaren kan det ha olika orsaker. Inte alla orsaker kräver hjälp av en specialist, du kan enkelt eliminera vissa problem själv:

  • Kretsen har avbrutits: Om din snabbvattenberedare inte får elektricitet kommer den givetvis inte längre att kunna värma vatten. Kontrollera säkringsboxen och enhetens FI-brytare: Om en av de två säkerhetsanordningarna har löst ut, försök att sätta tillbaka säkringen eller FI-brytaren. Om säkringarna går igen måste du felsöka och ta reda på vilken enhet som orsakar problemet.
  • Genomströmningsberedaren är felaktigt inställd: Om du har ställt in snabbvattenberedaren mycket varm och når din duschtemperatur genom att fylla på med kallt vatten, kan det vara så att det inte rinner in tillräckligt med vatten i genomströmningsberedaren. Enheten kan inte fungera då. Flödet blir för lågt om du tillsätter för mycket kallt vatten vid mixerspaken. Ställ in en lägre temperatur på enheten och tillsätt helst inget kallt vatten.
  • Överhettningsskyddet har löst ut: Om vattnet först är mycket varmt och sedan plötsligt mycket kallt, kan överhettningsskyddsventilen på snabbvattenberedaren ha löst ut. Även om du slår på enheten igen, förblir ventilen i «fel» läge, så inget varmt vatten kommer ut. Koppla bort enheten från strömförsörjningen. Ta bort locket och kontrollera att det verkligen inte finns någon spänning kvar. Det finns två strömbrytare i mitten av varmvattenberedaren. Genom att vrida på kranen kan du kontrollera om båda strömbrytarna fungerar. Om inte, frigör försiktigt den fastnade strömbrytaren. Det finns ytterligare en strömbrytare under värmetanken. Om du kan känna en nål här måste du trycka in den hela vägen igen.

Om du inte kan hitta orsaken till problemet och felmeddelandena på enheten inte ger någon information, bör du konsultera ett specialistföretag.

Weiterlesen:
Täta duscharmaturen » Så gör du rätt
Ссылка на основную публикацию