0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

snabbkopplingsklämmor

Snabbklämmor — En liten köpguide

Du kan enkelt fästa en snabbspännklämma på dina arbetsstycken och spännprocessen är särskilt snabb och enkel. Den största fördelen med dessa skruvklämmor är att du bara behöver en hand för att manövrera dem. Idag presenterar vi de mest populära enhandsklämmorna så att du säkert kan klämma och limma dina komponenter i din träverkstad.

Våra rekommendationer

#1

Wolfcraft snabbverkande klämma, spännvidd 300 mm, utsprång 100 till 120 kg

span
300 mm
hals
100 mm
spänning
120 kg
spridning
210-560 mm
Vikt
1,01 kg
jämförelsepris
Pris/styck = ca 21,39 €
21,39 €

Köp det på Amazon

Wolfcraft EHZ Pro-snabbklämman har en spännvidd på 300 mm och ett halsdjup på 100 mm. Vikten är 1,01 kg och spännkraften är 120 kg. Enhandsklämmans spridning är 210 till 560 mm och den är gjord av legerat stål. Spännprocessen är skonsam mot arbetsstycket och handtaget är ergonomiskt och halkfritt.

Enligt vissa kundrecensioner är det låga priset och goda kvaliteten speciella fördelar med denna enhandsklämma. Den enkla manövreringen och den enkla omställningen till spridarklämman togs också mycket väl emot av köparna.

#2

Stanley-snabbklämma spänner 150 mm utsprång 92 till 270 kg

span
150 mm
hals
92 mm
spänning
270 kg
spridning
220-390 mm
Vikt
250 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca 28,17 €
28,17 €

Köp det på Amazon

Denna snabbkoppling från Stanley har en klämkraft på 270 kg och väger bara 250 g. Spännvidden är 150 mm och spridningen är 220 till 390 mm. Dess överhäng är 92 mm och klämman finns även i andra storlekar. Skyddskåporna är avtagbara och ger ett utmärkt skydd mot halka och repor på arbetsstyckena.

Köparna valde denna enhandsklämma på grund av dess höga klämkraft och låga vikt. Avtagbara skyddskåpor och enkel frigöring av klämkraften var ytterligare fördelar med denna snabbverkande klämma.

Weiterlesen:
Inverter svetsmaskin ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

Bessey snabbverkande klämma, spännvidd 300 mm, utskjutande 80 till 200 kg

span
300 mm
hals
80 mm
spänning
200 kg
spridning
KA
Vikt
500 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca 20,77 €
20,77 €

Köp det på Amazon

Bessey snabbverkande klämma har ett utsprång på 80 mm och en spännvidd på 300 mm. Den når en klämkraft på 200 kg och väger 500 g. Omställningen mellan fastspänning och spridning är enkel och kräver inga verktyg. Det finns ett ergonomiskt format handtag bakom styrskenan och leverantören har även andra modeller som DuoKlamp.

Många kunder valde denna enhandsklämma eftersom det är lätt att växla mellan spridning och klämning och klämkraften är mycket hög. Det goda utförandet och det ergonomiska handtaget var ytterligare köpargument.

köp kriterierna

spänning

För att kunna fixera arbetsstycken säkert bör spännkraften hos en snabbklämma vara motsvarande hög. En hög spännkraft är en förutsättning, speciellt när det gäller mekanisk bearbetning, som belastar arbetsstycket högt. Detta är det enda sättet att säkerställa ett säkert grepp. Du kan följa följande riktlinjer:

Spännkraft under 100 kg. Används för att fixera komponenter vid limning

Spännkraft 100 kg till 200 kg. Lätt till medelstor belastning kan påverka arbetsstycket

Spännkraft över 200 kg. Här kan mekanisk bearbetning ske, vilket gör att stora krafter verkar på arbetsstyckena

span

Spännvidden anger den maximala bredd som du kan justera enhandsklämman till. Ett arbetsstycke får aldrig vara bredare än den maximala spännbredden, annars kommer du inte att kunna få in det mellan spännbackarna. Du kan också använda den för att klämma fast ark på mindre än en millimeter vid bord. Ju längre styrskena på en skruvklämma, desto större spännvidd.

Weiterlesen:
Trappfärg ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

spridning

Många av snabbkopplingarna kan även konverteras till spridarklämmor. Detta gör att du kan sprida arbetsstycken i viss utsträckning. Spridningsbredden har ett minimum och ett maxmått. Minsta storlek beror på designen av en enhandsklämma. Eftersom käftarna har en viss tjocklek är denna dimension fast. Den maximala spridningsbredden beror på längden på styrskenan och hur långt spännbackarna kan justeras utåt.

hals

Utsprånget beror på längden på klämbackarna. Ju längre spännbackar desto högre överhäng. Överhänget bestämmer hur långt du kan trycka in den snabbverkande klämman i arbetsstycket. En enhandsklämma med lågt överhäng är särskilt lämplig för fastsättning av mindre arbetsstycken.

Vikt

Vikten på snabblåset bör inte vara för hög så att den kan manövreras bekvämt med en hand. Om enhandsklämman är för tung kommer du att få svårare att använda. Positionering eller inriktning blir svårare för dig. Med en lätt vikt arbetar du snabbare och enklare.

Video: Presentation och funktion av en enhandsklämma

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av snabbkopplingar finns det?

Snabbkopplingarna skiljer sig huvudsakligen i storlek och tillhörande möjliga användningsområden. Det finns skillnader i spännvidd och spridning, storleken på spännbackarna, utsprånget och spännområdet. Vi har sammanfattat ytterligare information om ämnet skruvklämmor åt dig i följande artikel.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med snabbkopplingar?

Fördelarna med snabbklämmor är att du enkelt kan spänna fast arbetsstycken med bara en hand. Jämfört med en vanlig skruvklämma är klämprocessen mycket snabbare och enklare. Med enhandsmanövrering lämpar sig klämmorna för många applikationer. En nackdel med dessa enhandsklämmor är att klämkraften är lägre än med standardklämmor.

Vilka välkända tillverkare levererar snabbkopplingar?

Kända tillverkare av snabbkopplingar inkluderar Wolfcraft, Bessey, Meister, TrutzHolm, Silverline, Piher, Kreg och Irwin. Varje fackhandel för verkstadsbehov har dock andra tillverkare och egna märken av enhandsklämmor i sitt sortiment.

Finns det specifika säkerhetsinstruktioner för snabbkopplingar?

När du använder en snabbklämma, se till att den är ordentligt fastsatt på arbetsstycket och inte kan glida under bearbetningen. Tänk på att klämkraften för en enhandsklämma är lägre än den för en vanlig skruvklämma. När arbetsstycken limmas får limmet inte komma i kontakt med spridarklämman för att undvika skador vid lossning.

När är en snabbklämma värt besväret?

En snabbklämma är värt besväret för dig om du vill ha din second hand ledig och du vill sprida och klämma med bara en hand. Eftersom fastspänningsprocessen kan utföras snabbt och enkelt är enhandsklämman även idealisk för limning av arbetsstycken. Således är dessa medhjälpare värdefulla i varje träverkstad såväl som vid bearbetning av metallkomponenter.

Kan man också köpa begagnade snabbspännare?

Du kan också hitta begagnade vippklämmor. På Internet är leverantören eBay den första adressen för detta. Många kommersiella och privata säljare har erbjudit sina begagnade enhandsklämmor där, oftast till mycket förmånliga villkor. Där hittar du ett brett utbud av tillverkare, konstruktioner, dimensioner och användningstillstånd för dessa skruvklämmor.

tillbehör

vice

vice

23,43 €

Köp det på Amazon

Skruvstycket från Brüder Mannesmann är idealiskt för att ytterligare fixera arbetsstycken och lägga till en snabbklämma vid limning. Den kan fästas på arbetsbänkar med hjälp av klämmor. Käftbredden är 50 mm och vingbredden är 55 mm. Det finns utbytbara käftar och ett stort städområde.

trälim

trälim

9,99 €

Köp det på Amazon

Detta trälim från Ponal kommer i en mängd på 225 g och härdar särskilt snabbt. Den är fri från lösningsmedel och färskt lim kan tas bort mycket enkelt med vatten. Leverantören erbjuder andra storlekar av detta lim. Limmet bör inte saknas i någon välsorterad träverkstad.

klämma

klämma

6,95 €

Köp det på Amazon

Skruvklämman från Wolfcraft är idealisk när klämkraften hos en snabbklämma inte är tillräcklig. Verktyget har en spännvidd på 150 mm och ett halsdjup på 80 mm. Styrskenan är korrugerad och detta förhindrar att den glider. Skyddslock finns för att skydda spänningen.

Ссылка на основную публикацию