0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Slipande fleece för trä är idealisk för tredimensionella arbetsstycken

Slipande fleece för trä är idealisk för tredimensionella arbetsstycken

Det finns några slipmedel som används för att bearbeta trä. Rektangulärt eller runt sandpapper och slipdynor används vanligtvis för ytor, antingen maskinellt eller för hand. Slipdukar är förstahandsvalet för hörn och kurvor i trä. Slipande fleece på trä är det idealiska verktyget för dekorativa element som svarvade föremål och sniderier.

Varje slipmedel har sina fördelar

Slipmedel för trä kan delas in i tre grupper, som är mer eller mindre lämpliga beroende på vilket föremål som ska slipas. Tyvärr finns det många produkter, särskilt inom området slippapper, som även kallas sandpapper, som knappast förtjänar namnet slipmedel. I den här videon jämför en möbelrestauratör de tre alternativen med slippapper och slipande tyg:

Sandpapper är vanligtvis det mest effektiva verktyget för att slipa träytor. Om träet är känsligt, mjukt kan användningen av slipande fleece vara mycket skonsammare. Den slipande fleecen visar också sina fördelar på oljade och vaxade träytor. Till skillnad från sandpapper täpps det till långsammare och behåller sin fulla slipeffekt mycket längre.

Runda former, trä och dekorativa sniderier

När du skapar tredimensionella föremål av trä är non-woven slipmedel det mest lämpliga slipmedlet. Följande träkomponenter och former kan bearbetas exakt med det:

  • branding och branding
  • fresker
  • Svarvade komponenter (möbelben, pelare, räcken, ledstänger)
  • Gravyrer
  • intarsia
  • Mekaniska funktionsdelar (axlar, handtag, spakar)
  • ornament
  • Lättnader
  • skulpturer
  • trimma

Slipande fleece för trä är oumbärlig, särskilt vid möbelrestaurering och renovering. Den kan skäras i lättanvända bitar. Kurvor kan jämnas ut bra med band. Avsmalnande spetsar når även svåråtkomliga dolda hörn.

Borderline och omtvistad snideri

Inom snideriet är slipning av snidat trä kontroversiellt. Det finns purister som intar ståndpunkten att sanna snidare inte maler. Ren carving skapar slutprodukten redan genom knivarna.

Weiterlesen:
Luftbetongblock priser - du måste spendera det!

I fackhandeln erbjuds slipmedel nästan uteslutande för slipning av skärverktyg. Träytornas jämnhet är redan skapad med dem.

Finns på metervara eller som kuddar

I handeln erbjuds slipande fleece för trä i enskilda delar och metervis i olika icke-standardiserade kornstorlekar. Det är vettigt att ta några mindre prover och prova dem. Bearbetar du trä regelbundet kan du köpa rullar från lager. Tre graderade kornstorlekar är normalt tillräckligt för att kunna ”reagera” på varje trä individuellt.

Beroende på din föredragna personliga arbetsteknik och arbetsstyckets form kan praktiska slipblock eller svampar vara ett bra verktyg för bättre hantering.

tips och tricks
Eftersom du kan reglera slaggraden med abrasiv fleece mycket bra, är det det bästa slipmedlet om du bara vill rengöra träytor. Med rätt kornstorlek tar den försiktigt bort och du kan gå mycket försiktigt tillväga.
Ссылка на основную публикацию