0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Slipa gamla golvskivor: Beräkna kostnader

Slipa gamla golvskivor: Beräkna kostnader

Gamla, repade golvskivor har en speciell fördel: du kan reparera dem igen och få en riktigt elegant golvbeläggning. Arbetskostnaderna för att slipa golvskivorna är dock relativt höga eftersom det är ett riktigt hårt jobb.

Låt en fackman slipa golvbrädorna

Om du vill beräkna kostnaden för att slipa dina golvskivor i förväg bör du först ta en titt på golvets skick: djupa bucklor kräver mer slipning, men mindre repor kan tas bort snabbare.

Med en hård träslag, som ek, tar slipningen längre tid eftersom materialet slits långsamt. Kostnaden för att slipa plankor av mjukare trä är lägre.

Till detta kommer materialkostnaderna för sandpapper, tätningsmaterial och polerfilt: Självklart ska de slipade golvskivorna förses med en skyddande beläggning för att du ska kunna njuta av ditt vackra golv länge.

Slipa 30 kvm golvbrädor: hur mycket kostar det?

I ett exempelprojekt har en husägare 30 kvadratmeter gamla golvbrädor i vardagsrummet. Dessa är ekplankor med djupa repor. Det beställda hantverksföretaget ger ett bud på 30 euro per kvadratmeter för sliparbetet.

Ett lager vax läggs på det slipade plankgolvet som behöver putsas. Hantverkaren tar 7 euro per kvadratmeter för detta. Därtill kommer materialkostnader.

kostnadsöversiktpris
sliparbete30 EUR per kvm
Tätnings- och polerarbeten7 EUR per kvm
tätningsmaterial5 EUR per kvm
slippapper120 EUR
polering35 EUR
Gesamtför 30 kvm 1.415 XNUMX EUR

Slipa plankor själv: Spara kostnader för hantverkare

Om du hellre slipar dina golvskivor själv för att spara kostnaderna för hantverkaren bör du ta reda på exakt hur detta arbete går till innan: felaktig hantering av slipmaskinen kan snabbt orsaka skador som inte är så lätta att reparera.

tips och tricks
Om du vill slipa dina golvskivor själv kan du hyra rätt slipmaskin från en järnaffär för runt 20 till 40 om dagen.
Weiterlesen:
Fiskbensparkett - leverantörer och priser i en överblick
Ссылка на основную публикацию