0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Att slipa färg slät är mycket svårt för icke-proffs

Att slipa färg slät är mycket svårt för icke-proffs

Innan man polerar en relativt förstörd och/eller djupt repad lack kan den bättras och förberedas genom att slipa slät. För oerfarna lekmän är det nästan omöjligt att få åtminstone ett tillfredsställande resultat. Komplett slipning och nymålning är ofta det mycket mer lovande alternativet.

Optiska skäl för utslipning eller utjämning

Förutom djupa repor som når ner till den kala ytan finns ett annat vanligt och obehagligt fenomen. Apelsinskalet visar exakt de små kratrarna som är inneboende i fruktskalet. Följande ytterligare skador som ingår i färgen framkallar försök att slipa ut den och jämna ut den:

  • Avkok (liknar apelsinskalet, men med sprängda kratrar)
  • Droppar eller «spottar» markerade i färgen
  • målarkörning
  • Matt fläck i klarlacken
  • skrynkla
  • skuggor och moln
  • slipmärken
  • damm i färgen

Idé och mål när man slipar slät

Instängda visuella brister och ojämnheter i utseendet på djupet under det polerbara lagret är avsedda att elimineras. Det måste noteras att det andra lagret under det översta lagret (vanligtvis klarlack) redan visar vissa specifika reaktioner som inte finns i det översta lagret.

Effekter och färger av det andra färgskiktet är hotade

Detta andra lager innehåller färgpigmenten och vid behov effektpigment som ger färgen och ytan sin färg. I detta lager «gör slipning ont» i färgen och effekten. Pärl- och metallfärg kan poleras, men slipning förstör de pigment som ansvarar för detta. Samma fenomen gäller för enfärgade färger där färgpigmenten bryts ner. Om slipning är oundviklig måste detta lager förnyas innan ett nytt lager klarlack appliceras.

Slutsats

Förutom de överraskande sidoskadorna och biverkningarna som färgstrukturen orsakar krävs ytterligare kunskap. Grundläggande kunskaper krävs om vilken kvarn som används för att använda halvädel korund, korund med stearat och normala korundslipmedel. Korrigeringar är bara meningsfulla med extremt högkvalitativ lackering och med åtminstone semiprofessionell kompetens. Annars slipa och måla om.

tips och tricks
Om du slipar in färglagren, som bara är några mikrometer tjocka (vanligtvis fem lager när det gäller fordonsfärg), kontrollera ditt arbete för poängsättning efter varje ny försegling med kontrollpulver.
Weiterlesen:
Sladdlös skruvmejsel ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
Ссылка на основную публикацию