0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

slagnyckelmuttrar

Slagnyckelmuttrar — En liten köpguide

Ett slagnyckelhylsa krävs framför allt när det kommer till däckbyte på fordon. Tillsammans med en slagnyckel, ta bort och montera muttrarna med rätt vridmoment. Idag presenterar vi de mest populära uttagen för slagnycklar, så att du också kan byta hjul snabbt och säkert själv.

Våra rekommendationer

#1

CCLife Slagnyckelhylsor 16 delar 10-32 mm 1/2

Antal delar
16
storlekar
10-32 mm
Material
Krom molybden stål
Aufnahme
1 / 2 «
tillbehör
plast~~POS=TRUNC
jämförelsepris
Pris/set = ca 44,05 €
44,05 €

Köp det på Amazon

CCLife slagnyckelhylsor kommer i en uppsättning av 16 delar och storlekar varierar från 10-32 mm. Materialet är krom-molybdenstål, som är härdat och tål höga belastningar. Förvaringslådan är gjord av plast och behållaren mäter 1/2″. Hexagonen är snyggt utförd och fri från vassa kanter. Muttrarna har en längd på 78 mm.

Kunderna valde denna uppsättning slagnyckelhylsor eftersom den även är lämplig för stora sexkantskruvar och det slagtåliga materialet var särskilt hållbart.

Antal delar

20

storlekar

9-24 mm

Material

Vanadiumstål i krom

Aufnahme

1 / 2 «

tillbehör

Plastfodral, 3 förlängningar, 1 adapter

jämförelsepris

Pris/uppsättning = ca {PRICE/1}

Dessa hylsor för slagnycklar har en sexkantstorlek mellan 9 och 24 mm. Du får totalt 20 delar, inklusive ett plastfodral, 3 förlängningar och en adapter. Kromvanadin valdes som material och fästet har en storlek på 1/2″. Materialet är slitstarkt och mycket slagtåligt.

Enligt vissa kundrecensioner var köparna särskilt imponerade av tillbehörspaketet och det tillhörande förhållandet pris/prestanda. Den lilla storleken på bottenhylsan och bearbetningskvaliteten mottogs också mycket väl.

Weiterlesen:
Stentång - TOP rekommendationer & guider att köpa
#3

Haskyy Slagnyckelhylsor 19 delar 10-27 mm 1/2

Antal delar
19
storlekar
10-27 mm
Material
Krom molybden stål
Aufnahme
1 / 2 «
tillbehör
Plastfodral, 2 förlängningar
jämförelsepris
Pris/set = ca 42,95 €
42,95 € (2,26 € / stück)

Köp det på Amazon

Haskyy slagnyckelhylsor består av 19 delar och storlekar från 10 mm till 27 mm. Krom-molybdenstålet är särskilt slagtåligt, robust och hållbart. Den fyrkantiga enheten mäter 1/2″ och en plastlåda och 2 förlängningar levereras som tillbehör. Ytan på muttrarna är svart och säkerställer därmed också ett högkvalitativt utseende.

Köparna valde denna uppsättning slagnycklar på grund av den höga kvaliteten och det robusta plasthöljet. Designen och priset för det omfattande sortimentet var ytterligare pluspoäng för uttagen.

köp kriterierna

Antal delar

Slagnyckelhylsorna finns vanligtvis som ett set och inte individuellt som med en hylsnyckel eller skiftnyckel. Ju fler delar som ingår, desto mer arbete kan du göra med den. Behöver du bara slagnyckeln med uttagen för att byta däck så kan det också räcka med att endast ha de erforderliga uttagen i lager.

Abmessungen

Det finns några saker att notera om dimensionerna. De är viktiga Länge, så att du även kan komma åt lägre liggande skruvar och de Durchmesser, för att kunna arbeta i trånga urtag. de nyckelvidd, som består av en hexagon, är särskilt avgörande. Även Aufnahme, som anges i tum, måste beaktas.

jacka

Det finns även slagnyckelhylsor som har ett hölje. Detta plastskydd skyddar den känsliga ytan på aluminiumfälgar från till exempel repor. Vanligtvis är dessa färgade skyddsinsatser, från vilka du omedelbart kan känna igen storleken, som är speciellt belagda eller omslutna med plasten.

Weiterlesen:
Handborr ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Material

Det finns några skillnader i material som du bör vara medveten om. Material som t.ex Krom molybden stål eller Vanadiumstål i krom Begagnade. Materialet utsätts för höga påfrestningar i en slagnyckel och därför måste kvaliteten vara mycket hög. För att förhindra korrosion måste muttern alltid vara förkromad. Det spelar ingen roll om det är silver eller svart. De två mest använda materialen har följande skillnader:

  • Krom molybden stål: Detta material är särskilt slagtåligt och går inte sönder. Inom området slagnyckelhylsor är detta stål att föredra.
  • Vanadiumstål i krom: Materialet är sprödare än molybden och materialet kan spricka med en slagnyckel.

tillbehör

En uppsättning slagnyckelhylsor medföljer ofta också tillbehör. I slutändan sparar detta kostnader eftersom dessa komponenter inte behöver köpas separat. Följande tillbehör kan inkluderas:

  • Koffer
  • förlängning
  • adapter
  • momentnyckel

Video: Hur man byter däck med en slagnyckel

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av slagnyckelmuttrar finns det?

När det kommer till uttag för slagnycklar finns det versioner som har momentbegränsare och de som klarar sig utan. Muttrar med vridmomentgräns kan inte dras åt för hårt och skador förhindras. Ett extra verktyg såsom momentnyckeln kan också utelämnas. Dessa modeller är dock endast lämpliga för ett visst vridmoment och är dyrare.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med mutterdragare?

Fördelarna med slagnyckelmuttrarna är att du kan byta däck snabbt och bekvämt utan större ansträngning och rätt vridmoment kan även beaktas. Uttagen finns oftast i kompletta set och du har alltid rätt storlek till hands. Nackdelen är det högre priset jämfört med vanliga muttrar och att användningen ofta bara är möjlig med slagnycklar.

Vilka välkända tillverkare levererar slagnyckelhylsor?

Välkända tillverkare av slagnyckelhylsor inkluderar Hazet, CCLife, DeWalt, KS Tools, Meterk, BGS, Haskyy, Proxxon och Ginour.

Finns det specifika säkerhetsöverväganden för slagnyckelhylsor?

Arbetar du med en slagnyckelhylsa, så måste denna även passa för en slagnyckel. Normala uttag är endast lämpliga för användning med en spärr. I samband med arbetarskyddet rekommenderas personlig skyddsutrustning. Det maximala vridmomentet får inte överskridas och ett svårt skadat uttag är inte längre till någon nytta. Den bör därför bytas ut.

När är muttrar värda för slagnycklar?

En slagnyckel och tillhörande slaghylsor lönar sig för alla som ofta måste lossa och dra åt skruvar. Det är också värt att använda för tillfällig användning, som till hjulmuttrarna vid däckbyte, eftersom det underlättar arbetet. Eftersom du även har möjlighet att ställa in rätt vridmoment och inte behöver en extra momentnyckel, fortsätter muttrarna att löna sig.

Kan man också köpa begagnade slagnyckelhylsor?

Du kan också köpa begagnade hylsor till din slagnyckel. På Internet är eBay särskilt ett bra ställe att gå till. Många privata och kommersiella säljare har lagt ut sina begagnade slagnyckelhylsor till försäljning där. Där kan du enkelt välja mellan olika tillverkare, design, artikelvillkor upp till den kompletta spärrlådan till rimliga priser.

tillbehör

Slagnyckel med batteri

Slagnyckel med batteri

61,99 €

Köp det på Amazon

Denna slagnyckel är batteridriven och är idealisk för att byta däck. Detta gör att du kan lossa och dra åt valfri hjulmutter utan problem. Vridmomentet är 420 Nm och LED-belysning säkerställer en optimal sikt. Snabbladdningsfunktionen möjliggör snabbladdning och de viktigaste uttagen ingår också.

Slagnyckel med tryckluft

Slagnyckel med tryckluft

145,90 €

Köp det på Amazon

Hazet-slagnyckeln arbetar med tryckluft och uppnår ett lossningsvridmoment på 1.100 610 Nm, med det rekommenderade vridmomentet 6,3 Nm. Ett däckbyte är enkelt i kombination med en kompressor. Drifttrycket är 10 bar och slangdiametern bör vara XNUMX mm. Slagnyckeln fungerar med särskilt små vibrationer.

momentnyckel

momentnyckel

59,62 €

Köp det på Amazon

Goodyear momentnyckel är justerbar från 42 till 210Nm och inkluderar 17 mm och 19 mm hylsor. Med denna nyckel kan du dra åt hjulmuttrarna vid däckbyte och därmed säkerställa en hög säkerhetsnivå vid körning. En förlängning och en förvaringsbox ingår också.

Ссылка на основную публикацию