0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur känner du igen prestandan hos en sladdlös skruvmejsel?

Hur känner du igen prestandan hos en sladdlös skruvmejsel?

Speciellt när du vill köpa en ny sladdlös skruvmejsel som lämpar sig väl för många användningsområden uppstår frågan om prestanda. I den här artikeln får du reda på vad som talar för en hög prestanda hos den sladdlösa skruvdragaren och hur individuella prestandafaktorer hänger ihop.

sladdlösa skruvmejseltyper

I grund och botten måste du skilja mellan olika enhetstyper för sladdlösa skruvmejslar:

  • Sladdlös skruvmejsel endast för skruvning
  • skruvdragare
  • Sladdlös slagborrmaskin och
  • sladdlösa slagnycklar också
  • Sladdlösa borrhammare

Det är särskilt viktigt att skilja mellan slagborr och slagnyckel. Rätt beteckning används ofta inte här, men det är viktigt för det avsedda användningsområdet.

Sladdlösa skruvdragare är olika för varje applikation, inte bara på grund av sin speciella design, utan också på grund av:

  • Spänning
  • watt och viktigast av allt genom
  • hastighet och vridmoment

Dessa egenskaper är också alltid utformade för ett specifikt användningsområde. Baserat på dessa värden kan du alltid se hur väl en sladdlös skruvmejsel är lämplig för ett specifikt område.

motorns prestanda

En hög spänning är alltid en indikation på en mycket kraftfull motor. Till exempel fungerar mini sladdlösa skruvdragare vanligtvis med 3,6 V, enheter av högre kvalitet för hemmabruk är vanligtvis mellan 12 V och 18 V. Ett högspänningstal är också en indikation på en större batteristorlek.

wattal

Den övergripande prestandan för enheten kan jämföras med hjälp av watt. Om effekten inte anges kan du enkelt beräkna den från informationen om spänningen och strömmen (A):

18 V * 40 A = 720 W total effekt för enheten.

Weiterlesen:
Magnetremsor ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

spänning och hastighet

Med höga spänningar kan även höga hastigheter uppnås. Det betyder att om du även vill borra och fräsa med din sladdlösa skruvmejsel så ska du hellre använda högre hastigheter.

Att skruva in skruvar kräver inte så höga hastigheter, så här räcker det med en sladdlös skruvmejsel med lägre hastigheter. Mindre hög hastighet gör att en mindre kraftfull motor (med lägre spänning) vanligtvis räcker här.

Drehmoment

Däremot är situationen annorlunda med vridmomentet. Sladdlösa skruvdragare har vanligtvis ett högre vridmoment än enheter som är konstruerade för borrning. Vridmomentet är särskilt högt med en sladdlös slagnyckel.

Slagnycklar implementerar inte den roterande rörelsen helt, utan avbryter den och fortsätter den med ett slag. Detta skapar ett särskilt högt vridmoment, vilket kan vara användbart för att lossa mycket åtdragna skruvar eller muttrar.

tips och tricks
Var alltid uppmärksam på alla prestandavärden för enheten du vill köpa — och få råd om vad som bäst passar dina avsedda syften.
Ссылка на основную публикацию