0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

sladdlösa skruvdragare

Sladdlös skruvmejsel — En liten köpguide

Skruvdragning brukade vara en tråkig och tidskrävande affär — tills någon uppfann den sladdlösa skruvdragaren. Du hittar värdefull hjälp med att välja rätt sladdlös skruvmejsel och även några värdefulla köprekommendationer för olika ändamål i vår köpguide.

Våra rekommendationer

#1

Bosch IXO miniskruvmejsel

ackumulator
installerad, 1,5 Ah
Spänning
3,6 V
vridmoment max
4,5 Nm
Vikt
340 g
40,84 €

Köp det på Amazon

Denna sladdlösa skruvmejsel är en mycket liten och lätt version (340 g). Den sladdlösa skruvdragaren har endast låg effekt (vridmoment 4,5 Nm) jämfört med stora sladdlösa borrskruvdragare, men det räcker lätt för att skruva in fästskruvar på upp till 5 mm. Det inbyggda 1,5 Ah batteriet har en laddningstid på 3 timmar, en laddare och 10 bitar ingår.

Kunderna var för det mesta mycket nöjda med kvaliteten på den sladdlösa skruvdragaren, de flesta tyckte att prestandan var tillräcklig, endast ett fåtal klagade på det ojusterbara och för låga vridmomentet.

ackumulator

2 med 2 Ah vardera

Spänning

12 V

vridmoment max

30 Nm

Vikt

927 g

Denna enhet är en betydligt kraftfullare (vridmoment upp till 30 Nm) sladdlös skruvmejsel som även kan användas för mindre borrjobb (ingen slagborrningsfunktion). Hastigheten kan justeras över 2 växlar. Medföljer 2 batterier med 2 Ah vardera, en laddare och ett 100-delat tillbehörsset med borr, bits och ett flexibelt skaft.

I recensionerna är köparna för det mesta mycket nöjda med prestandan och entusiastiska över möjliga användningsområden och den sladdlösa skruvdragarens goda hantering. Många var också nöjda med det omfattande utbudet av tillbehör.

Weiterlesen:
Latexfärg » Alla egenskaper i en överblick

#alternativ

Bosch Professional GSB

ackumulator
2 med 2 Ah vardera
Spänning
18 V
vridmoment max
upp till 55 Nm
Vikt
1.200 XNUMX g (utan batteri)
197,00 €

Köp det på Amazon

Denna enhet är en sladdlös kombiborrmaskin från Bosch. Enheten tillhör Bosch Professional-serien och är en (redan mycket kraftfull) nybörjarenhet. Med ett vridmoment på upp till 55 Nm vid skruvning och en slagfunktion som kan slås på kan de flesta skruv- och borruppgifter i hushållet lösas trådlöst. 2 batterier med 2 Ah vardera, en laddare och ett tillbehörsset med 40 delar ingår.

I kundrecensioner var kunderna entusiastiska över enhetens höga prestanda och de många möjliga användningsområdena, särskilt i den privata sektorn.

köp kriterierna

enhetstyper

Mini sladdlös skruvmejsel. Den främsta fördelen med dessa enheter är deras smidighet och låga vikt. De lämpar sig i princip bara för skruvning, på grund av det låga vridmomentet kan framför allt större skruvar inte alltid dras åt särskilt hårt. Å andra sidan är de oftast lätta att hantera även i trånga utrymmen, kan användas utan att tröttna och räcker oftast helt för vanliga skruvdragningsuppgifter. De är också väl lämpade för barn.

sladdlös borrmaskin. Dessa enheter är redan betydligt kraftfullare än de sladdlösa miniskruvdragarna, men är vanligtvis tre gånger så tunga och lite mer otympliga. På grund av den betydligt högre prestandan lämpar de sig även i begränsad omfattning för enklare borruppgifter. Motorn är dock för svag för att borra i till exempel betong – du behöver en sladdlös kombiborr eller ännu hellre en sladdlös borrhammare. Med tillbehör som ett polertillbehör kan de dock användas på en mängd olika sätt i gör-det-själv.

Weiterlesen:
Pansarstänger ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Sladdlös kombiborrmaskin. Det är universalanordningar som beroende på borrkapacitet lämpar sig för nästan alla borruppgifter i hushållet och även för skruvdragning. För detta måste du acceptera betydligt högre kostnader och även en betydligt högre vikt samt viss otymplighet. För att kunna använda dem bra för skruvning bör man se till att effekten kan regleras så fint som möjligt och varvtalet kan ställas in (förvalt).

händighet

Handlighet och prestanda utesluter varandra. Sladdlösa miniskruvdragare är väldigt lätta (vanligtvis 300 — 400 g), kompakta och ligger perfekt i handen. Enheter som redan ger en solid borrprestanda och har slagborrfunktion väger sällan mindre än 1,5 kg, så de kräver redan betydande hållkrafter. Lätta borrskruvdragare utan slagmekanism är ofta en kompromiss, för tyngre borruppgifter kan du även använda slagborren (med sladd) eller en professionell borrhammare.

Spänning

Spänningen säger inte automatiskt något om prestandan hos en sladdlös skruvmejsel, man måste titta mer på vridmomentet. Gör-det-själv-enheter har vanligtvis 12 — 15 V, men en högre spänning (t.ex. 18 V) innebär vanligtvis högre prestanda. Inom den professionella sektorn används ofta apparater med 36 V, som kan antas ha mycket hög prestanda. Med spänningen ökar dock även kostnaderna som du måste räkna ut för enheten.

Drehmoment

Vridmomentet anger kraften med vilken skruvarna kan dras åt. Med ett vridmoment på 40 — 70 Nm är detta redan möjligt med stor kraft, med värden under detta kan problem ibland uppstå, speciellt med stora skruvar i hårt material. Slagnycklar ökar vridmomentet genom att slaganordningen arbetar i rotationsriktningen, slaganordningen för borrning (slagborrningsfunktion) är värdelös vid skruvning.

tillbehör

Omfattande tillbehör är ofta värda mycket pengar när du köper dem. Om specialbits eller borr måste köpas individuellt är detta ofta mycket dyrt. Uppladdningsbara batterier kostar också ofta mycket pengar, speciellt för enheter med höga spänningssiffror, så ett set med uppladdningsbart batteri och laddare lönar sig ofta. Det som vanligtvis också är värt det är den medföljande verktygsväskan, i vilken verktyget säkert kan stuvas undan. Ett bra skydd kan definitivt förlänga dess livslängd avsevärt.

Video: Använd sladdlösa skruvmejslar korrekt

Häufig gestellte Fragen

Vilken är den bästa sladdlösa skruvmejseln?

Det är svårt att ge ett generellt svar, eftersom det alltid beror på den planerade applikationen och den prestanda som krävs. Dessutom skiljer sig märkesenheter ofta bara från varandra i detaljer. Ett professionellt test, som ett sladdlös skruvmejseltest av Stiftung Warentest, ger ofta en bra jämförelse mellan de enskilda modellerna.

Vilka sladdlösa skruvdragare ska man ge till barn?

I många fall kan barn definitivt hjälpa till med arbetet med «stora» verktyg. När det gäller sladdlösa skruvmejslar bör dock barn ges ganska lätta och små skruvmejslar med ganska låg effekt (miniskruvmejslar). Det gör den lätt att hålla i och den lilla storleken är oftast lätt att hantera även för barn.

Var använder du skruvar för sladdlösa skruvdragare?

När det gäller att ordentligt förankra partytält eller solsegel i marken med skruvförankringar kan du förborra med skruvar. Med de större varianterna kan dock även hål för elstängselstolpar, skyltar eller planteringar borras ner i marken.

Var kan man köpa sladdlösa skruvdragare?

Sladdlösa skruvdragare i olika pris- och prestandaklasser finns i byggvaruhus (Obi, Toom, Bauhaus, Hornbach) men även som korttidserbjudanden i stormarknader (t.ex. på Lidl, Aldi eller Kaufland). Du kan också leta efter enkla, billiga apparater i möbelaffärer (t.ex. på Ikea). Ett genomgående stort utbud finns på Amazon.

Vilka märken finns det för sladdlösa skruvdragare?

Mycket välkända kvalitetsmärken är: Makita | Bosch / Bosch Professional | Metabo | Hilti | enhälligt

Också mycket bra enheter finns på Dewalt | Festool | Worx | Black & Decker | Würth | man man

Det finns också Parkside | Hitachi | Milwaukee | arbetszon | AEG | Greenworks | Ryobi | Mästare | Xiaomi |Xname| Hitachi | Kawasaki | panasonic | Trotec | Teccpo | CMI | mer kända varumärken.

tillbehör

bitinspelning

Professionell bitshållare från SCHWABENBACHER

Köp det på Amazon

Den som måste arbeta växelvis med flera olika bitar förlorar mycket tid på grund av det ständiga bytet. Det kan du rädda dig själv om du använder en bitshållare direkt. Vissa av dessa uttag håller bitarna magnetiskt, andra har en solid spärr. Investeringen betalar sig snabbt, hylshållaren kan sitta kvar direkt på den sladdlösa skruvmejseln, den bits som behövs sätts helt enkelt in.

vinkelfäste

Vinkelfäste för sladdlös skruvmejsel

Köp det på Amazon

I vissa fall kan inte ens den smidigaste sladdlösa skruvmejseln bespara dig utmaningen att ibland behöva skruva runt hörnen. Det finns dock även lämpliga lösningar för detta, nämligen vinkelfästen och flexibla skaft, med vilka man kan skruva på ställen som man annars inte ens skulle kunna nå med en skruvmejsel. Problemet löst. Det är just dessa delar som du egentligen borde äga för säkerhets skull.

Ссылка на основную публикацию