0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ost och ostskal — är mjölkprodukter tillåtna i organiskt avfall?

Ost och ostskal — är mejeriprodukter tillåtna i organiskt avfall?

Ost kan hittas i många kylskåp i tyska hushåll och äts på en mängd olika sätt. Det spelar ingen roll om det är en klassisk Gouda, Brie eller en hård Parmigiano, många ostsorter har en hård eller mjuk ostkant. Kan detta slängas med organiskt avfall om det inte förbrukas?

Ostskal och ost tillåts i organiskt avfall?

Du behöver inte oroa dig för ost eller ostskal i biobehållaren. Precis som många andra rester och mejeriprodukter, med undantag för ren mjölk, kan produkterna slängas med organiskt avfall utan problem. Typen spelar ingen roll om du inte försöker slänga hela hjul eller hinkar med ost. Dessa, om de är bortskämda, bör hackas upp så gott det går.

Se till att ostskalet inte är plastigt. Sällan erbjuds ostar med plastskal, som du definitivt bör ta bort innan du äter. Om det inte är det, och det lossnar med en bit av osten, måste du ta bort svålen. Oftast behöver du inte slänga ostbiten i den konstgjorda svålen, eftersom den är perfekt ätbar. Förutom plastbarken som ska hamna i restavfallet eller den gula soptunnan.

Avfallstips

1. Minska fuktigheten

Beroende på typen av ost kan de vara inlagda sorter som inte kan kasseras direkt på det sätt som de förpackades. Vi pratar om ost som mozzarella eller fetaost. Om de inte längre är ätbara måste du först tömma vattnet och kassera förpackningen separat. Plast får inte hamna i organiskt avfall i någon form och måste därför kasseras separat i förväg.

2. Inslagning

Oavsett om du slänger ost eller ostskal bör resterna slås in som en försiktighetsåtgärd. Tidnings- eller papperspåsar som inte innehåller plast är idealiska för detta. Om skalen eller ostbitarna kasseras på detta sätt utvecklas ingen ytterligare fukt och de möglar mindre, vilket drar till sig färre flugor och skyddar därmed mot utveckling av larver. Dessutom är packning egentligen ingen stor ansträngning och kan göras inom några ögonblick utan problem.

Weiterlesen:
Neutralisera lukten av organiskt avfall » Så här rengör du soptunnan
Ссылка на основную публикацию