0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Att slå en spik i väggen – det är så det fungerar

Slå in en spik i väggen — det är så det fungerar

Att slå en spik rakt in i väggen anses vara grunden för all manuell fingerfärdighet. Under vissa omständigheter är detta dock inte så lätt. I den här artikeln kan du läsa hur du gör rätt, vilka knep som finns och var det är svårt att hamra i spikar.

rätt arbete

I grund och botten måste du vara noga med att hålla hammaren rätt. Hamring ska alltid göras med fart, men aldrig med stor ansträngning. Hammaren måste hållas i handtagets ände och slaget är lätt med armbågen. Titta aldrig på hammaren, utan alltid på spiken – annars blir slaget fel.

Slå in spiken rätt – steg för steg

  • spik
  • Hammer
  • Eventuellt verktyg (tång, klädnypa)

1. Slå in spiken

Håll nageln precis under huvudet. Kör in spiken med några lätta tryck tills den håller av sig själv och står rakt. Du kan också hålla i spiken med en tång eller en klädnypa så att du inte skadar dig om du missar ett slag

2. Slå in spiken

Slå in spiken i träet med något kraftigare hammarslag (men ändå främst med fart). När spiken är nästan hela vägen in bör du slå den försiktigare för att undvika bucklor i träet.

3. Sänk spiken

Slå hårt på spikhuvudet igen, men var försiktig så att du inte trycker in huvudet för långt, annars kan träet du slår in spiken i spricka.

Att slå in spikar på svåra ytor

När du slår in spik i väggar eller till och med betongväggar finns det några andra saker att tänka på. Instruktioner, instruktioner, tips och tricks finns i respektive artiklar. Klicka bara på länkarna.

Weiterlesen:
Vattenjonisator ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Buckor i träet

Om ett misslyckat slag har orsakat en buckla i träet behöver du oftast bara fukta bucklan lite med varmt vatten. Om träfibrerna inte är splittrade brukar de räta upp sig igen av sig själv och bucklan försvinner.

tips och tricks
För att träanslutningarna ska hålla ännu bättre bör du alltid använda flera spikar och slå in dem i vinkel (växelvis till höger och vänster).
Ссылка на основную публикацию