0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

skruvlås

Skruvlås — En liten köpguide

Ett skruvlås är särskilt lätt att installera och används mest på tunna dörrar. Tidigare var den här typen av lås utbredd och även ytterdörrar var utrustade med det. Under tiden har dessa lås ersatts av moderna dörrcylindrar. Idag presenterar vi de mest populära skruvlåsen, så att du också kan utrusta dina tunna dörrar eller gamla möbler med dem.

Våra rekommendationer

#1

Czaika skruvlås 118×100 mm för profilcylinderbackset 60 mm

dimensionslåda
118×100 mm (HxB)
backset
60 mm
Lämplig för profilcylindrar
Ja
Dimension stålstång
8 × 36 mm
avlägsnande
55 mm
jämförelsepris
Pris/styck = ca 39,93 €
39,93 €

Köp det på Amazon

Ytlåset Czaika har måtten 118×100 mm och stålbulten mäter 8×36 mm. Den har en låsspärr, kommer med ett par handtag och låskroppen är förzinkad. Ytterplattan och handtagsparet är gjorda av svart plast. Den solida stålbulten mäter 8×36 mm, bakstycket är 60 mm och avståndet är 55 mm.

Kunderna valde detta skruvlås eftersom en individuell profilcylinder kan monteras och stålbulten är solid och robust. Även utförandet beskrevs av köparna som högkvalitativt.

#2

Abus skruvlås 118×100 mm för profilcylinderrygg 60 mm

dimensionslåda
118×100 mm (HxB)
backset
60 mm
Lämplig för profilcylindrar
Ja
Dimension stålstång
8 × 36 mm
avlägsnande
55 mm
jämförelsepris
Pris/styck = ca 31,95 €
31,95 €

Köp det på Amazon

Detta skruvlås från Abus kan förses med profilcylinder och är försett med låsspärr. Den är lämplig för både vänster- och högerdörrar och en galvaniserad låskropp säkerställer god väderbeständighet. Stålstången är solid i 8×36 mm och bakstycket är 60 mm. Låset motsvarar Abus säkerhetsnivå 5.

Enligt kundrecensionerna var utförandet av hög kvalitet och installationen av dörrcylindern var okomplicerad. Stallbulten och den stabila plasten på handtagsparet och ytterplåten togs också mycket emot.

Weiterlesen:
Skruvsnurr » Så här åtgärdar du problemet

#3

GAH Alberts skruvlås 100 × 105 mm för avskärmade nycklar backset 60 mm

dimensionslåda
100×105 mm (HxB)
backset
60 mm
Lämplig för profilcylindrar
Nej (senapsnyckel)
Dimension stålstång
KA
avlägsnande
51 mm
jämförelsepris
Pris/styck = ca 21,80 €
21,80 € (21,80 € / Stück)

Köp det på Amazon

GAH Alberts bultlås har en kompakt 100×105 mm låskropp som är förzinkad. Den har ett bakstycke på 60 mm, ett avstånd på 51 mm och stålbulten kan låsas i 12 och 24 mm. Skruvlåset levereras med stopp, ett par handtag, en ytterplåt och en vaktnyckel. Det är ett BB-hål med en lyftspärr.

Köparna bedömde skruvlåset särskilt positivt, eftersom dimensionerna var mycket kompakta och dörrlåset kan användas för höger- och vänsterdörrar. Även handläggningen nämndes som positiv.

köp kriterierna

Lämplighet för profilcylinder

Påskruvade lås kan användas med en profilcylinder vara eller är utrustade med en Förvarad nyckel att låsa. Profilcylindrar är idealiska för låssystem. Med en avskärmad nyckel får du en antik look. Nycklarna är dock skrymmande och låssystem kan inte implementeras.

Abmessungen

Vissa dimensioner måste passa så att skruvlåset kan installeras och låsas på ett tillförlitligt sätt. Här vill vi kort förklara vilka dimensioner du bör känna till:

  • backset: Detta är avståndet mellan mitten av nyckelhålet eller fyrkantsstiftet och frontplattan.
  • avståndsmått: Detta är avståndet mellan mitten av den fyrkantiga stiftet och mitten av nyckelhålet. Det är avgörande när man väljer ett handtagsset.
  • mutterstorlek: Dessa är måtten på det fyrkantiga hålet i vilket den fyrkantiga stiftet sätts in. Mutterstorleken är vanligtvis 8×8 mm.

förslutning

Skruvlåsen kan stängas på olika sätt. För en, det finns stålstänger, som vanligtvis kan låsas i två olika lägen. Fällan kan vara en lyft eller stängning handelsvariant.

Weiterlesen:
Glasteknik för trä » Instruktioner i 5 steg

material

De flesta clip-on lås är låskroppar som är galvaniserade. Vissa av komponenterna är också gjorda av rostfritt stål. Plast används ofta för den yttre skölden och handtagsparet. Men material som galvaniserat stål, rostfritt stål eller aluminium är också utbredda här. Detta beror vanligtvis på din personliga smak och användningsområde.

antal avslutande positioner

Påskruvade lås låser dörrarna via en stålregel som kan dras ut i antingen ett eller två lägen. Med två lägen rör sig bulten ungefär halvvägs in i låshuset i det första läget. Detta gör att du kan öppna låset snabbt och är idealiskt för en kort frånvaro. I det andra läget sträcker sig stålbulten helt, vilket avsevärt ökar säkerheten.

Video: Installation av ett skruvlås

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av skruvlås finns det?

Skruvlåsen är huvudsakligen differentierade efter måtten. De viktigaste är måtten på lådan och bulten, bakstycket, slaglängden och hålavståndet för infästning. Dessutom skiljer sig dörrlåsen åt i material och utseende. Här hittar du både modern design och skruvlås som har ett antikt utseende.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med skruvlås?

Fördelarna med skruvlås är att de enkelt kan monteras. Dessa modeller är även lämpliga för tunna dörrar där ett instickslås inte kan installeras. Inom monumentskydd kan de påskruvade låsen återges mycket bra. Nackdelen är att dörrlåsen oftast bara lämpar sig för dörrar som öppnas inåt och de vaktade nycklarna är ganska skrymmande.

Vilka välkända tillverkare levererar ett skruvlås?

Kända tillverkare av skruvlås är bland annat Abus, Kotarbau, GAH-Alberts, Czaika, Häfele, Hettich, Burg Wächter, August, Kaba och Uhrig.

Finns det specifika säkerhetsanvisningar för skruvlås?

Köper du ett skruvlås eller annat dörrlås bör du mäta dörren noga innan så att den passar och dörren stängs korrekt. Varje lås bör skyddas från yttre väderpåverkan och underhållas regelbundet. Om möjligt, ha alltid en reservnyckel för nödsituationer.

När lönar sig ett skruvlås?

Ett skruvlås lönar sig om du har en tunn dörr som inte kan förses med instickslås eftersom dörren inte är tillräckligt tjock för profilcylindern. Framför allt är det värt att använda ett skruvlås för dörrar som öppnas inåt om du vill utföra installationen snabbt och enkelt. Det är oftast fallet med gamla källardörrar, sommarhus eller möbler.

Går det också att köpa begagnade skruvlås?

Begagnade skruvlås finns även att köpa på Internet. På eBay har många privata och kommersiella säljare dessa låskroppar i sitt sortiment, som kan skruvas fast. Där hittar du en mängd olika tillverkare, design och användningslägen för låsen. Du kan vanligtvis få komponenterna till ett rimligt pris och processen är enkel.

Ссылка на основную публикацию