0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Skruva loss avloppet? Varför du ska vara försiktig med det

Skruva loss avloppet? Varför du ska vara försiktig med det

Har du någonsin velat helt enkelt skruva loss skruven i mitten av avloppet? I vissa fall är det bättre att inte göra detta, eftersom det kan uppstå allvarliga följdskador, till exempel med avloppet i badkaret eller duschkaret.

Vad du bör tänka på om du vill skruva loss avloppet

I vissa fall kan det vara vettigt att skruva loss avloppet på ett tvättställ, diskbänk eller annan sanitetsanläggning, till exempel för att byta ut defekta delar eller för noggrann rengöring. Typiskt kan sådant underhållsarbete utföras enligt följande:

  • Demontering av avlopp och sifon
  • Rengöring av sifonen och andra komponenter
  • Byte av defekta tätningar
  • Installation av avlopp och läckagetest

När det är svårt att utöka avloppet

Särskilt svårt blir det om det är ett badkar eller duschkar där det inte finns möjlighet att komma åt den nedre delen under karet, till exempel om det inte finns någon inspektionsöppning. Här bör du också avstå från att helt enkelt skruva loss skruven i avloppets mittdel, eftersom det kan orsaka läckor och vattenskador under duschkaret eller badkaret som du inte alltid märker direkt. Normalt sätts den nedre delen av avloppet fast med mittskruven. Om du lossar denna skruv blir det inte längre en perfekt tätning i området mellan avloppet och duschkaret eller badkaret. Vatten kan rinna ut under badkaret och orsaka betydande skada.

Skruva loss avloppet och rengör noggrant

I vissa fall går det att skruva loss avloppet utan problem, till exempel när det gäller ett tvättställ som vanligtvis är åtkomligt underifrån. Detsamma gäller en diskho, som vanligtvis kan servas underifrån inuti skåpet och där reparationer är möjliga utan problem, eftersom arbeten även kan utföras i nedre delen utan problem. Du kan enkelt ta bort avloppet och sifonen och rengöra dessa delar noggrant, och det går även att byta ut defekta tätningar. Se bara till att skydda området under diskbänken eller diskbänken från vattenspill genom att placera en hink eller skål under.

Weiterlesen:
Avloppsvatten » Gällande gränsvärden
Ссылка на основную публикацию