3 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Montera en skjutdörr för en vanlig dörrkarm

Montera en skjutdörr för en vanlig dörrkarm

En skjutdörr kan även ersätta en vanlig dörr eller installeras framför en vanlig dörrkarm. Monteringen är oftast relativt enkel, så du kan enkelt göra det själv.

Är en skjutdörr lämplig för en vanlig dörrkarm?

En skjutdörr kan säkert installeras framför en vanlig dörrkarm och därmed ersätta en konventionell dörr. Deras installation är vanligtvis relativt enkel och kan utföras av vem som helst. I många fall kan den vanliga golvskenan undvaras.

En skjutdörr ersätter en vanlig dörr

Skjutdörrar kännetecknas av en enkel konstruktionsteknik, som i många fall även enkelt kan monteras framför en konventionell dörrkarm. På kort tid kan du njuta av en skjutdörrs fördelar, till exempel användarvänligheten och utrymmesfördelen som en skjutdörr erbjuder. De flesta skjutdörrar klarar sig utan de vanliga golvskenorna, vilket möjliggör enkel installation. Installationen sker i flera steg:

  • haka av den gamla dörren
  • monteringen av löpskenan över den gamla dörrkarmen
  • monteringen av skjutdörren inklusive justering

Vad du bör tänka på när du installerar

Dörren ska löpa på ett visst avstånd från väggen så att den gamla dörrkarmen inte stör. Du kan behöva en väggdistansprofil för att skapa detta avstånd. Avståndet mellan skjutdörren och väggen är dock mycket litet. Var mycket försiktig när du väljer rätt skjutdörr. Skjutdörren måste styras säkert av spåret så att den inte kan svänga. Du kan behöva använda en golvskena om skjutdörren inte kan löpa säkert utan den.

En glasdörr eller bättre andra material?

Glasdörrar är intressanta alternativ till konventionella dörrar som är gjorda av exempelvis trä. De används nu ofta på kontor, läkarmottagningar och i privata hem. Glasdörrarna skiljer rummen underbart från varandra utan att behöva klara sig utan tillräckligt med ljus. Vid installationen bör man dock ta hänsyn till glasdörrarnas vanligtvis mycket högre vikt.

Weiterlesen:
Bygg din egen japanska skjutdörr » Så fungerar det

Bygga en skjutdörr själv?

Ett intressant alternativ är att du bygger din egen skjutdörr. Konstruktionen kan göras relativt enkelt, till exempel genom att fästa ett kvadratiskt timmer i den övre delen av dörrkarmen, i vilket ett spår för att styra rullarna för skjutdörren har gjorts. För att bygga dörren kan du använda trä, till exempel, på vilken rullarna har fästs med lämpliga fästen. Genom att konstruera skjutdörren själv har du många designmöjligheter. Det kvadratiska virket monteras i väggen med enkla skruvar och pluggar. Allt du behöver göra är att se till att skjutdörren enkelt monteras på tillräckligt avstånd från väggen så att den också löper framför en vanlig dörrkarm.

Bygg en skjutdörr på egen hand

Det bästa är att låta skjutdörrens bottenplatta noggrant skäras till i en byggaffär efter att du har tagit måtten noggrant. Fundera noga på om du hellre använder en färdig löparbana eller snarare ett fyrkantigt timmer med motsvarande spår och matchande rullar till skjutdörren. När du installerar löpskenan, säkerställ exakt inriktning.

Ссылка на основную публикацию