1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

skicka fönster

skicka fönster

Transport och frakt av fönster är känsligt. I den här guiden ger vi dig tips på hur du själv kan transportera och frakta fönster utan att ta några större risker för fönsterglaset.

Glasskivors egenskaper

Du har säkert sett en transportör av en glasmästarbutik förut. Det märks direkt att glasrutorna alltid transporteras i upprätt läge. Du kan förstå varför det är så med ett enkelt test. Ta ett gammalt fönster som är så stort som möjligt med en kompis och håll det plant som en platta.

Skaka sedan fönstret. Du kommer tydligt att se glasrutan svänga upp och ner i fönsterkarmen. Med en stationär glasruta försvinner vikten över glasets nedre del. Å andra sidan, om rutan ligger platt så «trycker» hela rutan nedåt. Detta ökar risken för att skivan vibrerar till sin gräns och slutligen går sönder.

Fenster flach versenden oder transportieren

Om du vill skicka eller transportera ett fönster liggande måste du dämpa undersidan. Skum eller gamla kläder är lämpliga att fylla mellan underytan och fönstret. Det stoppas inte så mycket i springan att materialet komprimeras för mycket och därmed blir hårt. Snarare borde det dämpa svängningen avsevärt. Att skicka ett platt fönster rekommenderas inte under några omständigheter. För det är så andra paket och kanske även pallar placeras på ditt fönster.

Den stående transporten av fönster

Stående transport är dock idealisk redan från början. Det är lämpligt att packa fönstret i en provisorisk ram gjord av träribbor. Fyll mellan spjälorna och fönstret med skum eller gamla textilier. För att förhindra att materialet glider ut, täck det med kartong.

Spika eller skruva fast tvärstag på undersidan, på vilka hela den provisoriska ramen kan stå bra. Vid frakt bör du ändå använda en pall. Så «fötterna» kan också vara lika stora som pallen. Dessutom spänner du starka rep och fäster dem på utsidan av pallen, nästan som i form av en triangel eller tält.

Ausreichend mit Warnhinweisen beschriften

Nun ist es nahezu ausgeschlossen, dass dem Fenster etwas beim Transport passieren kann. Zusätzlich können Sie das Fenster aber noch in Blasenfolie und Kartonagen packen. Außen kommen dann noch große Warnaufkleber auf die Verpackung mit den Zeichen für die Oberseite und „Vorsicht Glas“.

tips och tricks
Vissa speditörer vägrar privatpersoner att transportera glas och därmed även fönster. Ta en titt på villkoren för att se om så verkligen är fallet. Om inte behöver du inte uttryckligen nämna att du skickar glas. Om du fortfarande har problem, fråga bara en lokal glasmästare om de skulle utföra en fraktorder åt dig.

Weiterlesen:
Avmontera fönster » förklaras steg för steg

Außerdem gibt es im Internet einige Plattformen, auf denen Sie einen Transportauftrag eintragen können, um von unterschiedlichen Unternehmen Angebote zu erhalten. Hier können Sie auch erwähnen, dass es sich um Fenster handelt. Erwähnen Sie dann aber auch die ordentliche und professionelle Verpackung der Fenster für den Versand.

Ссылка на основную публикацию