0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Försiktig användning och skötsel få en fickkniv

Försiktig användning och skötsel få en fickkniv

Med lite uppmärksamhet och omsorg kommer en fickkniv alltid att förbli funktionell och redo för handling. I princip ska varje fickkniv alltid ges möjlighet att torka ut helt. Dessutom bör rengöring efter användning, regelbunden oljning och vid behov borttagning av rostfilm utföras.

Se alltid till uttorkning

En fickkniv har en naturlig fiende med fukt, vars permanenta effekter bör förhindras så långt det är möjligt. Även om bladen på de flesta fickknivar anses rostfria, kommer korrosion förr eller senare att bli ett problem. Därför är uttorkning efter användning alltid en grundläggande skötsel.

Fickkniven blir inte bara blöt vid skärning av vått bearbetningsmaterial. Svett på huden och händerna utvecklar också fukt, som vandrar till insidan av kniven. Därför är det vettigt att hålla fickkniven ventilerad efter varje användning. Andningsförmågan hos till exempel textilpåsar eller fodraltyger räcker för detta. Andningsbara plastförpackningar bör undvikas.

Ta genast bort stora mängder smuts

Nästan all grov smuts orsakad av organiska ämnen från naturen som harts, fiskfjäll eller barkrester kan avlägsnas med diskmedel. Beroende på hur envis den är kan en kort blötläggning eller ett sköljbad över natten lossa smutsen. De sköljs sedan ur under en stråle med ljummet vatten.

Fickknivar klarar sig inte bra i diskmaskiner. De ska bara rengöras för hand. Det är viktigt att olja eller smörja befintliga verktygsaxlar efter varje rengöring. Om möjligt bör en fickkniv aldrig förvaras i smutsigt tillstånd under en längre tid.

Envis smuts och skräp

Hushållssyror eller penetrerande oljor som WD-40 eller Caramba hjälper mot envis smuts. När du gör detta måste du alltid vara uppmärksam på materialet i handtagsskalen och deras kompatibilitet med det valda rengöringsmedlet. Huskurer som bad i tandprotes eller diskmedelsflikar hjälper ofta.

Bomullsservetter och tandpetare är lämpliga för att mekaniskt ta bort främmande föremål. Metallföremål ska inte hanteras på eller i fickkniven. Eventuella repor kan skapa banor för senare korrosion.

tips och tricks
Om du har en fickkniv med träskaft, olja in den då och då med olivolja. Med horn och trähandtag ska du aldrig torka av handtagsvågen utan låt dem alltid lufttorka med en fuktig trasa. Annars riskerar du att spricka och spricka ytorna.
Weiterlesen:
Kylskåpet blir varmt » orsaker och åtgärder
Ссылка на основную публикацию