0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Sjunka i hörnet — är det vettigt?

Sjunka i hörnet — är det vettigt?

I många kök råder det utrymmesbrist redan på planeringsstadiet. Tanken på att bygga diskbänken i hörnet dyker ofta upp. I den här artikeln får du reda på vilka alternativ som finns för detta och vilka fördelar och nackdelar ett handfat i hörnet har.

Färdiga hörnlösningar

Många tillverkare erbjuder en färdig hörnlösning för diskbänken. Diskbänken kan enkelt monteras i ett matchande hörnskåp. När man planerar köket måste man dock ta hänsyn till att vanliga hörnskåp oftast har relativt stor benlängd, och det kan gå förlorat oproportionerligt mycket utrymme.

Fördelar

Beroende på förhållandena i köket kan det i vissa fall även vara en fördel med hänsyn till den kvarvarande arbetsytan att använda ett annars «dött» hörn för diskbänken. Det finns då lite mindre plats för underskåpen, men det är ofta fördelaktigt för att använda arbetsytan.

En annan fördel är ergonomin. Står du framför diskbänken är ytorna på sidan lätta att nå. Det finns fortfarande ett lättillgängligt förvaringsutrymme bakom diskbänken.

Installera diskbänken i hörnet

Å andra sidan är det vanligtvis problematiskt att installera ett konventionellt handfat i ett vägghörnområde (dvs. i «änden av köket»). Diskbänken är då endast tillgänglig från ena sidan och det finns bara en hylla tillgänglig på ena sidan.

Eftersom du spenderar relativt mycket tid framför diskbänken i köket är detta arrangemang ganska ogynnsamt. Dessutom får man räkna med mycket stänk på väggen, och man är kraftigt begränsad när man sköljer åt ena sidan.

Om det finns ett hörn i ett L-format eller U-format kök bör du alltid använda en professionell hörnvasklösning. Diskbänken monteras där tillsammans med dräneringsområdet i vinkel. En konventionell, rak inbyggd diskbänk har å andra sidan fler nackdelar än fördelar.

Weiterlesen:
Ansluta bänkskivor med silikon » Så fungerar det

Om utrymmesproblem faktiskt gör att en sådan lösning verkar oundviklig, prata med en professionell köksplanerare igen. I de flesta fall finns det en annan, ofta ganska användbar, lösning.

tips och tricks
Det finns givetvis alltid hänsyn med hänsyn till vattenanslutningen, som måste vara ändamålsenliga. Avloppet däremot kan ofta kopplas ihop med ett flexibelt avloppsrör om det inte är för långt bort.
Ссылка на основную публикацию