0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Varje självgående gräsklippare är liknande i drift

Varje självgående gräsklippare är liknande i drift

Tillverkare erbjuder gågräsklippare och självgående enheter. Bak- eller framaxeln och hjulparet är kopplade till en del av motorkraften. Driftsättet och typen av konstruktion för kraftöverföring skiljer sig dock åt. Kilremmar, kopplingar, axlar och växlar är möjliga.

Omkopplingsbar motoreffekt

Hjuldrift för handhållna gräsklippare finns för fram- och bakhjul. I detta fall överförs kraften från motorn med en axel till ett länkage eller en spänd kilrem.

Omkopplingsbar hjuldrift rekommenderas, speciellt för en klippbredd på femtio centimeter eller mer. I den enklare versionen drivs hjulen med en konstant hastighet på högst 3,6 km/h. Kontrollerbara gräsklippare rör sig mellan 2,5 och XNUMX km/h.

Drivaxeln är avböjd till axeln

Drivaxeln «sticker ut» från motorblocket. Deras rotation förs in i hjulens löpriktning av en avböjningsväxel. På växellådan kan rotationen tas upp av en remskiva som driver kilremmen sträckt över den.

Det finns en andra skiva på hjulaxeln, med vilken rotationen riktas mot axeln, återigen med avböjning eller direkt, beroende på typ av konstruktion. Istället för en kilrem finns det gräsklippare som överför kraften med en axel.

Slirkopplingar ersätter differentialen

Precis som på ett fordon går de två hjulen på en axel inte parallellt. För att ersätta den faktiskt nödvändiga kompensationsdifferentialen har båda hjulen varsin slirkoppling. Denna komponent, även känd som frihjulet, gör också att gräsklipparen kan dras bakåt. Dessa frihjulsbussningar skiljer sig också mellan tillverkare och är ofta orsaken till att en gräsklippardrift är defekt. Med metall som glider och glider från metall är nötning oundviklig.

Dessa funktioner är i princip desamma i fyrhjulsdrifter, så vid reparation av gräsklippardriften måste respektive lösning från tillverkaren tilldelas.

Weiterlesen:
Ta bort alger i dammen » Så fungerar det utan kemikalier

tips och tricks
Priserna för en självgående gräsklippare börjar på cirka 150 euro, med flera växlar eller hastighetskontroller från cirka 250 euro. Det är vettigt att köpa en eller två uppsättningar frihjulsbussningar när du köper en ny.
Ссылка на основную публикацию