0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

silikonpress

Silikonpress — En liten köpguide

Varhelst det finns något elastiskt att täta är silikon ett av förstavalen. Men för att kunna bearbeta silikon levererat i patroner är en silikonpress ett obligatoriskt krav. I vår köpguide förklarar vi vad du bör tänka på när du köper silikonpressar och ger även några värdefulla köprekommendationer för högkvalitativa silikonpressar.

Våra rekommendationer

#1

Stier SAP-II patronpistol

driftläge
Manuell
lämplig för
310 mm patroner
Vikt
880 g
32,00 €

Köp det på Amazon

Den högkvalitativa och robusta silikonpressen från STIER är kanske inte lätt — men den är väldigt robust. Tillverkad av metall och med ett speciellt härdat glidblock är det ett hållbart verktyg — även vid frekvent användning. Transmissionsförhållandet 18:1 ger ett högt tryck, samtidigt som hanteringen förblir ergonomisk. Patronen är fritt åtkomlig, så klämmunstycket kan alltid justeras individuellt.

Kunderna var inte bara mycket positiva till robustheten och värdet utan också till det goda pressresultatet, även med tuffa material.

#2

KLRStec silikonpress av metall

driftläge
Manuell
lämplig för
310 mm patroner
Vikt
620 g
24,99 €

Köp det på Amazon

Den högkvalitativa silikonpressen av metall med en materialtjocklek på 2 mm har också en hög klämkraft. Silikon eller självhäftande material kan pressas ut med ett tryck på upp till 200 kg (2.000 XNUMX N). Modellen tillhör tillverkarens premiumserie och är även designad för handel. Strukturen på silikonpressen hålls minimalistisk och enkel för att ytterligare stödja livslängden.

Köpare var mycket positiva till kvaliteten på silikonpressen, den goda hanteringen och de uppnådda arbetsresultaten.

Weiterlesen:
Duschtermostat ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#alternativ

RYOBI sladdlös patronpress

driftläge
ackumulator
lämplig för
310 mm patroner
Vikt
1.700 g
82,00 €

Köp det på Amazon

Silikonpressen från RYOBI drivs inte av muskelkraft, utan av ett 18 V batteri. Lämpliga 18 V-batterier från andra enheter från tillverkaren kan användas. Annars måste ett extra batteri köpas. Presstrycket som uppnås är 225 kg (2.250 1 N) och därmed endast något över det för högpresterande manuella silikonpressar. Tomgångshastigheten är justerbar mellan 5,5 och XNUMX mm per sekund.

Enligt tillverkaren räcker en batteriladdning för att bearbeta upp till 200 patroner.

De flesta kunder sa att de var mycket nöjda med kvaliteten och hanteringen.

köp kriterierna

omfattning

Manuella silikonpressar. Efter insättning av patronen uppnås trycket som krävs för att pressa ut silikonet med manuella anordningar genom att manövrera en handspak. Den största fördelen med manuell drift är att silikonpressen kan användas direkt när som helst. Tryck och klämhastighet kan också finjusteras med handspaken. Hur väl trycket är implementerat bestäms av utväxlingsförhållandet som spelar in när handspaken aktiveras.

Sladdlösa silikonpressar. Med dessa enheter kommer tryckkraften för att pressa ut silikonet ur patronen från ett batteri som driver en motor. Med högkvalitativa verktygsbatterier (som med sladdlösa skruvdragare kan ofta mer än hundra patroner pressas ur innan batteriet måste laddas. Köpet brukar dock bara löna sig för professionella hantverkare som måste dra ett stort antal silikoner leder varje dag och vill använda så lite ansträngning som möjligt.

enhetens vikt

Enhetens vikt bör inte underskattas som en faktor, särskilt vid frekvent eller längre användning. Med lätt utrustning kan du arbeta mycket mindre tröttsamt. Detta spelar ofta in med batteridrivna silikonpressar: du har sparat kraften att manövrera spaken, men du måste hålla i och styra en silikonpress som ofta är tre gånger så tung, vilket också kan vara väldigt tröttsamt i det långa loppet. springa. Detta talar också för manuellt manövrerade silikonpressar.

klämma tryck

Klämtrycket anges av många tillverkare. Framför allt spelar det en viktig roll om du vill injicera särskilt sega massor från patroner (t.ex. speciallim). Tillverkarens specifikationer är i Newton (N). 1 N motsvarar 0,1 kg tryckvikt. Med ett maximalt presstryck på 2.000 200 N finns det XNUMX kg på silikonpressens tryckbult. I manuellt läge kommer denna kraft från översättningen.

Weiterlesen:
Sidebars ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Video: Hur man använder en sladdlös silikonpress

Häufig gestellte Fragen

Hur fungerar en silikonpress?

Patroner med silikon eller lim har en rörlig inre del. När patronen sätts in och spaken trycks in byggs tryck upp som bulten överför till patronens inre del. Den inre delen skjuts uppåt och trycker silikonen eller limmet utåt genom spetsen.

Vilka enheter finns det för silikonpressar?

Manuella pressar är fortfarande de vanligaste: de är lätta och behändiga och kan användas när som helst och var som helst och används också mest av proffs. Sladdlösa silikonpressar är också vanliga i branscher med hög silikonapplicering. En ganska sällsynt version är tryckluftsdrivna silikonpressar eller tillbehörssilikonpressar för sladdlösa skruvdragare

Kan patroner som har öppnats återanvändas?

Det är möjligt och också så vanligt. En spik sätts in i spetsen på patronen, varefter spetsen förseglas försiktigt runt om med tejp. Återförslutning med locket är ofta möjligt. Öppnade patroner kan dock inte förvaras på detta sätt under långa tidsperioder.

Var kan man få tag i silikonpressar?

Vanliga, manuella silikonpressar finns i alla järnaffärer (Obi, Hornbach, Toom, Bauhaus, Hagebaumarkt). Du hittar många märkestillverkare för sladdlösa silikonkompresser: Bosch, Makita, Metabo, Hilti för den professionella sektorn och märken som Cox, Ryobi eller Siga även för privat bruk. Båda varianterna finns även på Amazon i ett stort urval.

tillbehör

RYOBI batteri

Batteri för silikonpress från RYOBI

37,99 €

Köp det på Amazon

Vår köprekommendation för RYOBI sladdlös silikonpress inkluderar inget batteri. Det tillhörande batteriet som visas här kan användas med enheten, såväl som alla andra 18 V-batterier från samma verktygsserie från tillverkaren. Det brukar vara värt att köpa flera laddningsbara batterier för att kunna fortsätta arbeta utan avbrott under laddningen.

Sanitär silikon

Sanitetssilikon vit

Köp det på Amazon

Sanitära silikoner kännetecknas av speciell vattentäthet och mögelhämmande (fungicida) egenskaper. Detta gör dessa silikoner särskilt väl lämpade som tätning mot inträngande fukt och för kant- och anslutningsfogar i badrum och kök. Högkvalitativt silikon är också UV-beständigt och permanent elastiskt. Skarvar av högkvalitativt silikon kan lätt hålla 5-8 år, ofta ännu längre.

Utjämningsverktyg för silikonfogar

Utjämningsverktygssats

5,99 €

Köp det på Amazon

Förutom den rena fyllningen av fogen är utjämningen av fogen särskilt viktig för ett perfekt visuellt utseende av silikonfogar. Det finns speciella utjämningsverktyg som inte bara påskyndar arbetsförloppet, utan också säkerställer högkvalitativa, optiskt perfekta resultat vid ritning av silikonfogar. Silikon kan för övrigt slätas ut särskilt lätt om man sprejar färska fogar med en tvättmedelslösning.

Ссылка на основную публикацию