0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Skärmbalkong på sidan

Sidobalkongskyddsskärm – en liten köpguide

Balkong är helt klart avskildhet. I praktiken måste detta dock alltid verkställas först. En i sidled fäst insynsskydd på balkongen hjälper enormt. Allt du bör tänka på när du köper en insynsskydd för dina balkongsidor och några bra köprekommendationer finns i vår köpguide.

Våra rekommendationer

#1

Balkongskydd i sidled med fästmaterial

Färg
mörkgrå
Höjd
230 cm
Bredd
140 cm
Typ av montering
spännlina
jämförelsepris
ca 2,14 EUR/m
29,95 € (37,91 XNUMX €/kg)

Köp det på Amazon

Denna sidoskärm av robust, vatten- och smutsavvisande polyester med en bredd på 1,4 m och en höjd på 2,3 m fästs med hjälp av en spännkabel. Materialet är väderbeständigt och kan, när det väl är installerat, hänga året runt (-30 °C till +60 °C) utan problem. Hela fästmaterialet inklusive pluggar, lämpliga skruvar och muttrar ingår. Insynsskyddet kan tvättas i 30°.

Enligt kundrecensioner är de flesta kunder mycket nöjda med sekretessskärmen, och de flesta kunder tyckte också att monteringen var ganska enkel och lätt att göra med två personer.

#2

Sida insynsskydd balkong från Angerer

Färg
granit
Höjd
225 cm
Bredd
150 cm
Typ av montering
klämma
jämförelsepris
ca 9,33 EUR/m
139,99 €

Köp det på Amazon

Denna sidoskärm för balkongen med en höjd på 225 cm och en bredd på 150 cm kan enkelt installeras utan borrning eller dymlingar — den dras enkelt ut och spänns mellan golv och tak. Den lämpar sig därför även för hyreslägenheter. Rullgardinen på sidoskärmen kan flyttas upp eller ner med en handvev. Tyget har behandlats för att stöta bort vatten och smuts och kan även tvättas vid behov.

Enligt kundrecensioner var de flesta kunder nöjda med prestanda och design, men många klagade på det höga priset.

Weiterlesen:
Spänna fast metallsågbladet » Detta är det bästa sättet att gå vidare

#alternativ

Sekretessfack på sidan

Färg
antracit
Höjd
140 cm
Bredd
140 cm
Typ av montering
väggfäste
jämförelsepris
ca 4,21 EUR/m
58,99 €

Köp det på Amazon

Denna väggfläkt fästs i husväggen och balkongräcket och kan fällas ner och upp igen vid behov. När den är nedfälld skapas en mycket effektiv insynsskydd, och den stadiga fläkten skyddar dig också bra från vind och sol. Tack vare det extra skyddet från sidan är den fällbara fläkten också ett bra komplement till ett parasoll.

Enligt kundrecensioner var nästan alla kunder mycket nöjda med den enkla installationen och kvaliteten och värdet på integritetsskärmen. Endast en kund klagade på att i hans fall var integritetsskärmen dåligt bleka.

köp kriterierna

omfattning

Fast sidoskärm. En robust sidoskyddsskärm kan också fästas permanent på vägg och tak tack vare spännkabeln. Om materialet tillåter kan det stå kvar på balkongen under vintermånaderna och behöver inte tas bort. Man ska dock komma ihåg att inga borrhål får borras i husväggen i hyreslägenheter. I det här fallet är fastmonterade lösningar inte aktuella, man får leta efter andra vägar.

Integritetsskydd i sidled utan borrning. Du kan också sätta upp en insynsskydd utan att borra genom att helt enkelt klämma fast stödanordningen mellan golv och tak. En sådan anordning kan också enkelt tas bort igen vid behov och är därför även lämplig att använda på balkongen i en hyreslägenhet. Sådana fästen är dock mindre stabila än permanent skruvade insynsskydd. Var försiktig här, särskilt vid hård vind eller storm. Du bör också vara uppmärksam på väderbeständigt täckmaterial.

Sekretessskärm i sidled som fack. Lösningar som kan fällas ner i en solfjäderform är inte bara visuellt tilltalande, utan också mycket praktiska. Om insynsskyddet fälls upp vid hård vind är det ingen risk för stormskador. På grund av kopplingen, som liknar ett paraply, är en sådan sekretessskärm också mycket stabil. Förutom oönskade insikter skyddar den även mycket effektivt mot sol och drag från sidan. På grund av nödvändig skruvförband till husväggen är denna lösning inte lämplig för hyreslägenheter.

Weiterlesen:
Rörrengöringsslang ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

sidomarkis. Klassiska sidomarkiser är inte utdragna horisontellt utan vertikalt och hängde på en stolpe monterad framtill. På grund av den vanligtvis stora utbyggnadslängden är sidomarkiser sällan lämpliga för balkonger – de är mer avsedda som insynsskydd och vindskydd för terrasser. Med en särskilt stor balkong kan dock den större utbyggnadslängden i vissa fall vara en fördel. Om sidomarkisen inte behövs rullar den helt enkelt upp i markislådan och skyddas där.

sekretessskärmens bredd

Den bredd som krävs är särskilt viktig för sidoskyddet. I de flesta fall behöver inte hela balkongens bredd vara avskärmad, men av optiska skäl bör insynsskyddet åtminstone ha ungefär samma bredd som balkongen. Att hitta exakt rätt dimensioner blir i många fall svårt ändå. Med mycket breda balkonger kan flera element användas bredvid varandra, men en sidomarkis är ofta en bra lösning.

Video: Hur man bygger en enkel sidoskärm gjord av vass

Häufig gestellte Fragen

Vilka naturliga alternativ som sekretessskärm?

Det finns inga gränser för din egen kreativitet här: Det är väldigt enkelt att skapa en insynsskyddsskärm med höga växter – som bambu – men att fästa en satinerad plexiglasplatta kan också vara ett alternativ. Smidigt uppsatta skärmar, som enkelt kan användas inomhus vid dåligt väder, kan också vara en bra lösning för lateralt integritetsskydd.

Kan du bygga en sidoskärm själv?

Det är också möjligt — med material som trä, bambu eller till och med material av högre kvalitet som glas eller fina tyger kan du också själv bygga en mycket snygg insynsskyddsskärm. Det är dock viktigt att se till att materialen är stabila och väderbeständiga.

Vad är ett vertikalt skuggasegel?

Vertikala markiser fästs i taket på balkongen och stagas igen stabilt på undersidan nära marken. Beroende på typ av infästning och kvaliteten på solseglet kan detta vara en hållbar lösning som även enkelt kan tas bort igen.

Vilka välkända tillverkare erbjuder integritetsskydd?

I de flesta fall hittar du högkvalitativa och individuellt anpassade varianter, speciellt hos de professionella markistillverkarna. Om något enkelt räcker för dig kan du även titta runt i järnaffärer (t.ex. Hornbach eller Obi). På Amazon hittar du givetvis det största urvalet av alternativ.

tillbehör

räcksbeklädnad

Räcke i tyg

Köp det på Amazon

Även att täcka ett öppet balkongräcke kan göra mycket för att effektivt förhindra oönskad insyn. Ansträngningen är låg och montering på räcket är vanligtvis inte svårt. Sådana lösningar kan göras av antingen tyg eller naturmaterial (t.ex. vassmatta).

parasoll

Cantilever paraply, 300 cm i diameter

Köp det på Amazon

Nuförtiden går det knappt att gå på balkongen på sommaren utan parasoll. Lämpligt placerade parasoller är för övrigt redan en liten men ofta effektiv sekretessskärm.

Ссылка на основную публикацию