0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Tätningsklick vinyl och hur man gör det rätt

Tätningsklick vinyl och hur man gör det rätt

Ett klickvinylgolv är mycket tåligare och bättre skyddat mot yttre påverkan om du tätar det professionellt. Med rätt material är detta mycket enkelt att göra. Men du bör också ha några saker i åtanke.

Klicka vinyl som golvbeläggning för olika delar av hemmet

Klickvinyl används i många områden idag, bland annat i våtutrymmen som badrummet eller duschen. Det är en mycket populär golvbeläggning som finns i en mängd olika utföranden idag. Det måste dock läggas fackmannamässigt och sedan tätas för att uppfylla kraven i ett våtrum. För att få rätt tätning bör du utföra flera arbetsmoment, inklusive korrekt läggning av golvbeläggningen.

När golvbeläggningen definitivt ska tätas

Click vinyl är en mycket mångsidig golvbeläggning som finns i olika utföranden. Den kan läggas i barnrummet eller i vardagsrummet samt i badrummet eller i köket. Det är ett intressant alternativ till den klassiska kakelläggningen, men man ska tänka på att badrummet är ett extremt stressat område som kräver mycket av fukt. Detta gäller naturligtvis även golvet som bör läggas och tätas med särskild omsorg.

Vad du bör vara särskilt uppmärksam på innan läggning och tätning

Klickvinyl ska vara helt förseglad eller limmad i ett fuktigt rum. Detta gäller särskilt om den ska läggas flytande i ett fuktigt rum som badrummet. Om golvet är hellimmat kan det även användas i badrummet. Vissa krav bör dock uppfyllas:

  • marken måste vara väl jämn
  • du bör täta kanterna mycket väl så att inget vatten kan tränga in
  • täta anslutningarna vattentätt
  • detsamma gäller kanter och bårder
  • använd lämpliga golvbeläggningar
Weiterlesen:
Alternativ till laminat » Mångfalden av material

Några tips för korrekt tätning av golvbeläggningen

Använder du rätt material kan du täta utan problem. Det är till exempel mycket viktigt att golvet är ordentligt rengjort innan tätning. Noggrann rengöring med en kvast är också användbart. Se framför allt till att noggrant ta bort eventuella fläckar eller smuts. Du bör också förbereda tätningen för arbetet. Den måste till exempel vara i rumstemperatur för att den ska kunna bearbetas korrekt.

Applicera tätningen professionellt

Om du har förberett golvet tillräckligt bör du gå tillväga exakt enligt tillverkarens anvisningar för att få ett bra resultat eller en ordentlig tätning. Förseglingen måste vanligtvis appliceras flera gånger, till exempel med en färgrulle eller annat lämpligt verktyg. Kom ihåg att tillåta tillräcklig torktid mellan applicering av varje skikt. Som en allmän regel bör du låta vätskan torka i minst tre timmar innan du applicerar nästa skikt.

Ссылка на основную публикацию