1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Säkra en balkong

Säkra en balkong

Balkongen är ofta ett viktigt skäl för att välja lägenhet. Men balkonger erbjuder inte bara fördelar, de har också en mängd olika risker, men specialiserade återförsäljare erbjuder många lösningar för att säkra din balkong. Du får då lära dig hur du säkrar din balkong under vilka omständigheter och hur effektivt.

Under dessa omständigheter bör en balkong säkras

Särskilt i stadsmiljö, det vill säga i städer, är balkongen ett absolut måste för många människor. Det är trots allt den enda möjligheten att få med sig en bit natur hem så att säga. Men de omedelbara egenskaperna med att ha en balkong installerad högt på fasaden innebär också vissa risker. Dessa risker är av olika slag:

  • risk för lekande barn
  • Fara för husdjur som katter
  • kraftiga vindbyar kan blåsa bort föremål eller växter från balkongen
  • Föremål kan falla ner genom springan mellan bröstet/räcket och golvet
  • Risk för förlust och förstörelse av föremål genom att falla
  • Risk för allvarliga skador för förbipasserande under en balkong
  • Klagomål från grannar under dig

Säkra en balkong för lekande barn

Barn utgör nog den största risken av alla.Otänkbart om ett barn som besöker dig eller ditt eget barn råkar ramla av balkongen. Därför erbjuder fackhandeln ett flertal produkter för barnsäkerhet på balkongen. Följ länken för detaljerad information. Även hur omfattande barnsäkerheten ska vara.

Gör balkongen säker för husdjur

Katten är återigen ett utmärkt exempel här. Särskilt i städer finns det många uteslutande huskatter. Detta kan kännas som ett fängelse och katterna kan bli psykotiska. Detta kan åtgärdas genom att släppa balkongen för din hustiger. För att göra detta måste du kattsäkra din balkong på ett antal sätt:

  • så att katter inte kan klättra upp på taket (takvåningar)
  • så att katter inte råkar klättra upp till grannen
  • Självklart säkra balkongen mot att katten ramlar av

Guiden för att göra din balkong kattsäker, som vi länkade till, ger all viktig information och tips du behöver för att säkra din balkong på rätt sätt.

Weiterlesen:
Varptrappa » Så görs det

Säkra balkongen mot fallande föremål och växter

Äntligen står det på agendan att säkra din balkong mot fallande föremål eller till och med balkongväxter. Detta kan vara väldigt viktigt, speciellt om du har skapat en balkongträdgård. Men springan mellan balustraden eller balkongräcket och balkonggolvet är ofta precis tillräckligt bred för att något ska glida igenom och ramla ner. Ett balkongnät kan hjälpa till här.

tips och tricks
Innan du säkrar din balkong måste du också sätta dig in i rättsläget. Hyreslagen, hyresavtalet eller husreglerna kan ge information om detta. Men glöm inte heller dina grannars rättigheter. Du kan snabbt försöka sänka hyran för balkongen om en granne tror att han inte längre kan använda den utan restriktioner på grund av till exempel dina husdjur, växter etc.
Ссылка на основную публикацию