0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

schackplåt

Rutplåt — En liten köpguide

Rutplåten är en platta som med sin diagonala struktur och mönster säkerställer högt halkskydd. Dessa specialskivor används ofta som golvbeläggningar, på ramper eller i fordon. De vanligaste materialen är aluminium, galvaniserat stål och rostfritt stål. Idag introducerar vi dig för de mest populära rutplåtarna med olika typer av mönster för dina applikationer.

Våra rekommendationer

#1

Profil metall rutig plåt diamant 1000×500 mm aluminium 1,5/2 mm

Länge
1000 mm
Bredd
500 mm
styrka
1,5 / 2 mm
mönstertyp
Diamant
Material
Aluminium
jämförelsepris
Pris/0,5m² = ca 32,00 €
32,00 €

Köp det på Amazon

Denna rutplatta från Profile-Metall kommer i måtten 1000×500 mm och har en tjocklek på 1,5/2 mm. Den är gjord av aluminium (AlMg3) och korrugeringen är inrullad diamant. Vikten på detta avsmalnande ämne är 2,1 kg. Den här leverantören har många andra dimensioner av denna rutplatta. Den passar både inomhus och utomhus och den kommer utan skyddsfilm. De skurna kanterna är avgradade.

Kunder valde denna rutplatta på grund av dess tunna tjocklek och den resulterande låga vikten. Köparna var också imponerade av kvaliteten och de avgradade kanterna.

#2

Dörr GmbH schackplåt Duett 1000×500 mm aluminium 2,5/4 mm

Länge
1000 mm
Bredd
500 mm
styrka
2,5 / 4 mm
mönstertyp
Duett
Material
Aluminium
jämförelsepris
Pris/0,5m² = ca 43,95 €
43,95 €

Köp det på Amazon

Rutplåten från Dörr GmbH är ett ämne på 1000×500 mm och finns även tillgängligt från denna tillverkare i andra dimensioner. Denna rivplatta har en tjocklek på 2,5/4 mm och är gjord av aluminium. Rutplattan är halkskyddad tack vare en ribb i Duett-mönstret. Den kommer till dig skuren till millimetern och med lite grader. Den icke-magnetiska plåten används både inomhus och utomhus.

Enligt kundrecensioner har schackplattan högkvalitativt utförande och hög stabilitet. De millimeterexakta måtten övertygade också köparna.

Weiterlesen:
Steinknacker ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

Dörr GmbH schackplåtkvintett 1000×500 mm aluminium 5/6,5 mm

Länge
1000 mm
Bredd
500 mm
styrka
5 / 6,5 mm
mönstertyp
kvintett
Material
Aluminium
jämförelsepris
Pris/0,5m² = ca 85,20 €
85,20 €

Köp det på Amazon

HLS erbjuder dig en rutplatta av aluminium, som kommer som en plåtskuren på 1000×500 mm. Tjockleken är 5/6,5 mm, vilket gör den idealisk för höga belastningar. Korrugeringen är den inrullade kvintetten. Leverantören erbjuder många andra dimensioner av dessa rutbrickor. Plåtämnena kan ha toleranser på +/- 2 mm enligt DIN.

Köparna valde denna rutigplåt eftersom den är särskilt stabil på grund av sin tjocklek och därför även idealisk för höga belastningar. Bearbetningen och kvaliteten övertygade också kunderna om denna rutplatta.

köp kriterierna

Abmessungen

Det finns en mängd olika dimensioner och skräddarsydda produkter. Mestadels rektangulära ark finns tillgängliga, men runda former samt speciellt erforderliga konturer finns också tillgängliga. Om du redan känner till kraven för din schackplåt innan du använder den, är det värt att beställa snittet i storlek. Detta sparar dig förkortningen och du kan börja bearbeta eller böja direkt. Om du vill vara så flexibel som möjligt vid användning är större plåtar idealiska för dig.

Material

Beroende på applikation, stabilitet och om den används inomhus eller utomhus är materialet på din rutbricka avgörande. När det gäller stabilitet och hållbarhet ligger rostfritt stål i framkant, även om detta material är dyrare och tyngre. Galvaniserat stål, å andra sidan, är billigare, men är att föredra för interiöra områden på grund av dess känslighet för korrosion. Aluminium är lätt, billigare än rostfritt stål, kan användas in- och utvändigt och har, beroende på materialets tjocklek, även en viss stabilitet.

korrugering

Rutplåt finns med olika typer av mönster. Beroende på utseende eller halksäkerhet har de olika profilerna vissa fördelar för dina applikationer. Vanligtvis används en korrugering som duett eller kvintett. Men diamanter används också ofta som prydnadsföremål. Rutiga mönster och mandorla är andra typer av mönster som används på ett rullat ark. Så bestäm dig för ett specifikt mönster eller håll flera korrugeringar på lager i din materialaffär.

Weiterlesen:
Betongmotorsågar - TOPPA rekommendationer & guider att köpa

Dicke

Utöver materialet har tjockleken på en rutplatta en effekt på konstruktionens stabilitet. Tjockare skivor används helst som ramper så att fordon kan köra på dem. Tunnare men ändå stabila snitt är lämpliga för trappsteg eller golvbeläggning. Med tunna rutplåtar kan du skapa paneler eller använda dem på platser där inga fordon eller människor kan köra eller gå över dem. Men ju tjockare plåten blir desto tyngre och dyrare blir den i slutändan.

kanttillstånd

Beroende på leverantör finns det rutplåtar som redan är avgradade i kanterna eller kommer till dig obearbetade. Gradade plåtar ger fördelen att du inte behöver grada och materialet kan användas direkt. Dessutom minimeras risken för skador från skärsår. Men om du måste korta av rutplåten ytterligare kan även denna gradningsprocess hos leverantören utelämnas. Detta kan också spara extra kostnader. Men många tillverkare erbjuder redan rutplåtarna automatiskt avgradade.

Video: Checker plattan erbjuder dig dessa alternativ

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av rutor finns det?

Typerna av rutig plåt skiljer sig huvudsakligen åt i sin korrugering. Mönstertyper som duett, kvintett, mandorla, kornkorn, rutmönster, räfflade lakan och lakan med dekorationer finns här. Beroende på design kan beteckningarna vara droppplatta, rutig platta, kvintettplatta eller linsplatta. Rutplåtar finns i aluminium, rostfritt stål eller galvaniserat stål.

Vilka är fördelarna med schackplåtar?

Fördelen med schackplåt ligger i dess halksäkerhet och därmed dess lämplighet för golvbeläggningar inomhus och utomhus. Särskilt aluminiumplåt kan lätt böjas och uppnår därmed hög stabilitet. En annan fördel är det faktum att schackplåtar även finns tillskurna i storlek. Även strukturerna och utförandet är standardiserade och motsvarar därmed de vanliga standarderna inom metallkonstruktion.

Vilka välkända tillverkare levererar plåtskyltar?

Välkända tillverkare av schackplåtar inkluderar Rotec, HLS, Alex Metall och GAH-Alberts. Men du kan också få schackplåt i hög kvalitet och i olika utföranden i varje järnaffär.

Finns det specifika säkerhetsinstruktioner för plåtskyltar?

Se upp för skarpa kanter, speciellt vid skärning av plåt. Använd handskar vid användning och grada av ämnen som du lämnar tillbaka till förvaring. Vid bockning på en bockningsmaskin, håll dig till högsta tillåtna materialtjocklek så att bockningsmaskinen kan utföra bockningsprocessen utan skador. Vi har förklarat hur man böjer aluminiumplåt i följande artikel.

När är det värt besväret med en schackplåt?

En rutplatta är värt besväret om du vill använda den för att tillverka och böja komponenter och behöver högt halkskydd. Detta material är därför särskilt värdefullt för tillverkning av golvpaneler, lastutrymmen, trappsteg eller ramper. Det spelar ingen roll om det är industriell produktion eller privat hobbyanvändning. Detta karakteristiska ark erbjuder många möjligheter.

Kan man också köpa begagnade schackplåtar?

Du kan också köpa begagnade schackplåtar online. En mycket bra kontaktpunkt för detta är leverantören eBay. Med sina många privata och kommersiella leverantörer har du möjlighet att hitta ditt använda material och spara enorma kostnader i processen. Om det inte alltid behöver vara nytt material, så hittar du din begagnade schackplåt här bland de olika tillverkarna, utförandet och villkoren.

tillbehör

avgradning

avgradning

9,99 €

Köp det på Amazon

Med denna manuella avgradare kan du grada din rutplåt snabbt och enkelt utan extra maskin. Bladet roterar 360 grader och innehåller totalt 10 blad. Detta verktyg är lämpligt för plast, aluminium och till och med rostfritt stål. Bladlängden är 47 mm och den totala längden på denna handgradare är 125 mm. Verktyget kommer i blått.

Ссылка на основную публикацию