0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Isolera med Ripips kompositpaneler

Isolera med Ripips kompositpaneler

Kompositpaneler är Ripips-paneler som även har värmeisolerande effekter. Detta är särskilt viktigt för hus där extern isolering inte är möjlig på grund av strukturella förhållanden eller listade fasadutformningar. Men kompositskivor kan också representera värdefull tilläggsisolering för hus som redan är isolerade. Med nästan samma effektivitet är invändig isolering betydligt billigare än andra isoleringsmetoder, till exempel med hårda skumpaneler eller kalciumsilikatpaneler, och kompositpaneler är också betydligt tunnare med samma värmevärde.

Olika utföranden i olika tjocklekar

Kompositpaneler finns från olika tillverkare och i olika tjocklekar. De består dock vanligtvis av konventionella gipsskivor över hela brädet, som har ytterligare ett isolerande lager av EPS-polystyren på baksidan. Beroende på skiktets tjocklek varierar graden av värmeisolering. Individuella kompositpanelmodeller finns även med en aluminiumfolie mellan polystyrenskiktet och gipsskivan.

Två olika monteringsalternativ

Kompositskivorna fästs bäst på en torr och ren vägg utan smulig puts, gärna med bindemedel. Att slå små hål i putsen med spetsen på en hammare ökar panelernas fäste. Efter att bindemedlet har härdat kan panelerna fogas därefter. Efter montering ska kompositskivorna bilda en fog med golv och tak, precis som med alla andra gipsskivor. Panelernas termiska värde beror enbart på tjockleken på polystyrenskiktet.

Alternativt kan du givetvis även bygga en riktig väggbeklädnad med stativprofiler eller träribbor, eventuellt med isoleringsmaterial mellan profilerna. Båda metoderna har sina fördelar och nackdelar, limning av kompositpaneler är oftast lättare. En ångspärr är endast nödvändig om de strukturella förhållandena ger anledning att befara att kondens kan bildas, men det är vanligtvis mycket sällan fallet, men experternas åsikter går ofta isär.

Weiterlesen:
Mejsling av mortise » Instruktioner med tips & tricks
Ссылка на основную публикацию