0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Restaureringsputs i källaren för att torka ut murverket

Restaureringsputs i källaren för att torka ut murverket

Om källaren inte bara luktar unket, utan även visar olika fuktfläckar, så kan en renoveringsputs få källaren ur problemområdet igen. Här visar vi hur du använder renoveringsputsen i källaren.

Forskning om orsakerna i källaren

Först bör du ta reda på varför källaren är fuktig. Saknade eller läckande horisontella barriärer är ofta orsaken till en fuktig källare. Murverket kan då bokstavligen suga upp fukten ur marken som ett sugrör.

En annan orsak är en vertikal barriär som också saknas eller läcker. Detta är det skikt som vanligtvis applicerades på utsidan av källarväggarna i form av en bitumenbeläggning. Eftersom det lider i marken under åren, blir källaren oundvikligen fuktig i detta område.

Det finns ingen ventilation i källaren

Särskilt äldre källare har ett ventilationsproblem. Detta skapar kondens som inte kan torka ut eftersom inget drag kan skapas. Även om du skapar tillräckliga ventilationsmöjligheter måste den gamla, fuktiga putsen på källarväggarna fortfarande renoveras.

Huvudorsaker till fukt i källaren

  • Horisontell barriär skadad eller saknas helt
  • Vertikallås läcker eller saknas också
  • Brist på ventilationsmöjligheter / felaktig ventilation

Använd renoveringsputs i källaren

En renoveringsputs är till stor hjälp för att göra källaren till ett trevligt, rent rum igen. Men utan åtföljande åtgärder kan inte enbart renoveringsputsen rädda källaren.

Misstag som görs vid renovering med tätningsputs blir ofta uppenbara först efter några år. Sedan fortsatte man dock oftast in i golvet och väggarna på våningen ovanför.

Skapa ventilationsmöjligheter

Den viktigaste åtgärden är möjligheter till ventilation. En renoveringsputs kan bara fungera om den har möjlighet att leda bort restfukten genom tillräcklig ventilation.

Weiterlesen:
PVC-golv till källaren » värt att veta och tips

Även om det finns sätt att ventilera källaren så görs det ofta fel. Om det är särskilt kallt i källaren och väldigt varmt ute så är temperaturskillnaden för stor och mer fukt dras in i källaren än vad som ventileras ut.

tips och tricks
Ta in en riktig proffs för att utföra detta arbete och kontrollera deras referenser. Det finns otroligt många storslagna löften om vad en renoveringsputs kan göra. Knappast någon av dessa påstådda renoveringsexperter säger att detta bara fungerar om arbetet utförs perfekt.
Ссылка на основную публикацию