0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Täta eller belägga ett konsthartsträdäck

Täta eller belägga ett konsthartsträdäck

Syntetisk harts kan ersätta konventionella plattor, gips eller trägolv som en komplett terrassbeläggning. Det syntetiska hartset appliceras som en kontinuerlig, sömlös beläggning eller läggs i panelform. Viktiga är tillsatser för att öka halksäkerheten och undergrundens felfria och torra tillstånd.

Mellan beläggning och tätning

Med terrassbeläggningar i konstharts är gränserna mellan golvbeläggning, tätning och renovering flytande. Om det finns en gammal beläggning på altanen kan den integreras på olika sätt. Om det är sten- eller betongplattor ska ett styvt och slutet läggningssystem finnas eller skapas. Trä är endast lämpligt i begränsad omfattning om det är i gott skick, eftersom det «levande» materialet kräver elasticitet.

En terrassbeklädnad som beläggning består endast av konstharts, som appliceras direkt på exempelvis en betongplatta. Denna metod kan också kallas en syntetisk hartsavjämning. Beläggningar av syntetisk harts är i princip oförstörbara och kan även göras frostsäkra och UV-beständiga med lämpliga tillsatser och tätningar.

Form av bearbetning gör det svårt för vatten att rinna av

De vanliga syntetiska hartserna av akryl och polyester är ursprungligen inte UV-beständiga. Däremot kan de enkelt «uppgraderas». Syntethartsen, som kan bearbetas som vätska, kan spridas som en slät och ren beläggning, varvid den jämnar ut sig själv. Att implementera en önskad dräneringslutning kan vara svårt.

Grunden för detta är en mycket exakt justerad viskositet. Syntethartsen får precis flyta och ska «hållas i form» med stöd av drag- och utjämningsverktyg och vid behov med en ytform. Specialföretag är oumbärliga för att lägga en terrassbeläggning med en lutningsvinkel.

Dräneringskanaler i konstharts är möjliga som ett alternativ. Under gjutningsprocessen måste de pressas in i den fortfarande trögflytande massan med hjälp av hjälpprofiler belagda med ett släppmedel. Återigen krävs åtminstone avancerad hantverksskicklighet och kunskap. Problemet med automatisk utjämning orsakad av flytande harts kan kringgås genom att lägga prefabricerade hartspaneler.

Weiterlesen:
Reparera kedjelänkstaket » Så åtgärdar du skador

Syntetiska hartsplattor läggs på samma sätt som terrassplattor av andra material. Om de dessutom fogas med konstharts kan man även skapa en praktiskt taget fogfri och lättskött yta.

tips och tricks
Förutom golvbeläggningar med släta ytor, kan du även infoga sekundära material som små stenar, sand, småsten eller grus i terrassbeläggningen tack vare den viskösa bearbetningsmetoden.
Ссылка на основную публикацию