0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

DIY? – Reparera värmepumpstork

DIY? — Reparera värmepumpstork

Om värmepumpstorken inte längre fungerar som den ska behöver du inte slänga den direkt eller tillkalla en specialist. Du kan göra vissa saker själv – med våra instruktioner.

Vad är trasigt?

Om du kan reparera värmepumpstorken beror alltid på den del som är defekt. Och kanske behöver du bara bättre underhåll av torktumlaren.

Reparationsbara defekter är:

  • trasig kilrem
  • trasig remskiva
  • glödlampor
  • uppvärmning

Byt kilrem

Värmepumpstorkens trumma förflyttas av en motor. Om kilremmen snäpper kommer trumman inte längre att snurra.

Ta bort kåpan och bakpanelen och titta på kilremmen. Han kanske bara halkade. Sätt sedan tillbaka den ordentligt. Om bältet är slitet eller trasigt, byt ut det.

Byt ut trasig remskiva

Det är också möjligt att remsträckaren på motorn är trasig och inte kilremmen. I det här fallet rör sig trumman med svårighet. Du kan också byta ut spännremskivan.

Byt ut glödlampor

Vissa torktumlare är utrustade med trumljus. Om detta inte fungerar längre kan du byta glödlampor själv. För att göra detta, öppna luckan överst på dörröppningen och skruva loss lampan moturs.

Byt värmeelement

Värmaren sitter på baksidan av värmepumpstorken. För att byta ut elementen måste du demontera locket och bakpanelen. Varning: Koppla alltid bort torktumlaren från elnätet först!

Ta nu bort de irriterande kablarna från anslutningarna och börja leta efter värmeelementet. Ta en titt – det kanske bara är anslutningsterminalen som är dålig? Då behöver du inte byta ut hela elementet. Om inte, ta bort värmeelementet och sätt i ett nytt.

Är reparation tillåten?

En bra fråga är om reparationer faktiskt är lagliga. Tillverkaren kommer givetvis att berätta att byte av en del endast bör göras av en fackman. Det har att göra med att tillverkarna också vill tjäna pengar på reparationerna. Men det har också en praktisk betydelse: en professionell vet bättre vad han ska göra.

Weiterlesen:
Sifon med spindlar » Hur man blir av med de små djuren

Generellt sett måste du vara försiktig när du reparerar, särskilt under garantitiden. För om du gör något fel kan tillverkaren hävda att garantin är ogiltig på grund av ditt misstag. Anlita därför, åtminstone under garantiperioden, en specialist.

Ссылка на основную публикацию