0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Reparation av gräsklippare — Kostnader & Prisexempel

Reparation av gräsklippare

Den genomsnittliga kostnaden för en reparation av en gräsklippare är mellan 60 och 200 euro, men kan variera mycket i enskilda fall beroende på typ av reparation. Vår artikel visar kostnadsexempel från praktiken och går in i detalj på alla kostnadsbestämmande faktorer.

Kostnadsexempel: reparation av gräsklippare

Exempel på situation:

 • elektriska gräsklippare
 • Underhållsarbete (specialistföretag)
 • Gratis hämtning
postpris
Underhållskostnader66,50 EUR
Tilläggsföroreningar11 EUR
totalkostnad77 euro

Längre ner i artikeln hittar du ytterligare ett prisexempel, med en dyrare exempel situation. Detta kommer att ge dig en känsla för bandbredden för det möjliga kostnadsspektrumet.

kostnadsfaktorer

 • Regelbundet underhåll och reparationer av slitdelar
 • Reparation av defekter

Regelbundet underhåll och reparationer av slitdelar

Ur teknisk synvinkel har gräsklippare en ganska enkel struktur — så antalet delar som kan skadas är relativt begränsat. De vanligaste orsakerna till skador åtgärdas redan i samband med normalt underhåll.

Underhållskostnader för elektriska gräsklippare. Kostnaderna för inspektion, underhåll och omslipning av gräsklipparblad varierar vanligtvis mellan 30 60 och XNUMX XNUMX euro med de flesta leverantörer. Mindre reparationer ombesörjs ofta samtidigt med underhålls- och inspektionsarbeten och kostnader för erforderliga reservdelar tillkommer.

Slipning och balansering av knivarna kan också debiteras mot en extra kostnad på mellan 10 och 20 EUR.

Underhållskostnader för bensinklippare. Med bensingräsklippare brukar kostnaderna vara något högre, här ingår i underhållsarbetet även kontroll av tändstift och förgasare, knivarna är oftast också slipade. Rengöring av luftfiltret, justering av tändningen och vid behov byte av olja ingår också i standardprogrammet, liksom smörjning av drivdrevet.

I vanliga fall tillkommer en avgift för detta mellan 40 90 och XNUMX XNUMX euro att räkna med. Erforderliga reservdelar och förbrukningsmaterial (tändstift, tändstiftskontakter, olja vid oljebyte) debiteras också här.

Weiterlesen:
Lägga markstensplattor i grus » Detta är viktigt att notera

Slipning och balansering av knivarna kan också debiteras för bensinklippare till en kostnad av mellan 10 och 20 EUR.

Underhållskostnader för gräsklippartraktorer. För grästraktorer ligger inspektionskostnaderna vanligtvis i intervallet 100-150 EUR. Det är här annat underhållsarbete kommer in, som att smörja framaxeln, kontrollera kilremmen och kontrollera alla vätskenivåer och däcktryck samt batteri.


Underhållskostnaderna för grästraktorer är mellan 100 och 150 €

Underhållskostnader för robotgräsklipparen. Med robotgräsklippare kan man vanligtvis räkna med underhållskostnader på mellan 60 och 100 euro (jämförbart med gräsklippare).

Reparation av defekter

Om specifika skador upptäcks (obalans, skador på gasreglaget, defekta kullager, gräsklipparen klipper inte längre ordentligt) görs vanligtvis en uppskattning för reparationen, vilket vanligtvis är en liten avgift (vanligtvis 15-30 EUR). Utifrån de beräknade reparationskostnaderna kan man sedan ta ställning till om en reparation överhuvudtaget ändå skulle vara ekonomisk – eller om ett nytt köp ska göras.

Kostnadsexempel komplext utförande

Exempel på situation:

 • bensinklippare
 • ytterligare oljebyte, rengöring av tändstift
 • dessutom: slipknivar
 • Dessutom: Byt ut Bowdenkabeln
 • Tillägg: kraftig nedsmutsning av gräsklipparen
postpris
Inspektion71 EUR
extra kostnad45 EUR
totalkostnad116 EUR

Spara kostnader

Kostnader kan sparas genom följande åtgärder:

 • överväg att köpa en ny om den är skadad: Anskaffningskostnaderna är ofta knappast högre än reparationskostnaderna, det finns garanti för nyköp
 • Låta inspektioner utföras regelbundet: rekommenderas en gång om året, efter slutet av sommarsäsongen

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en reparation av en gräsklippare?

I vårt exempel kostar gräsklipparens reparation 77,50 euro. Men många faktorer påverkar det faktiska priset.

Vilka faktorer påverkar priset?

De viktigaste faktorerna är typen av gräsklippare och typen av skada (mindre skador som kan repareras vid underhåll eller större defekter). Fler faktorer finns här.

Weiterlesen:
Ställa trottoarkanter i en sluttning » Så här använder du dem

Vilka möjligheter finns att spara kostnader?

Kostnader kan sparas genom att regelbundet låta besiktiga gräsklipparen i slutet av klippsäsongen och genom att köpa en ny vid större skador (knappast några högre kostnader än dyra reparationer, garanti vid nyköp). Du kan hitta fler sätt att spara pengar här.

Ссылка на основную публикацию