0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengöring med ångtvätt

Rengöring med ångtvätt

Städning är kraftkrävande och tar bokstavligen aldrig slut. Därför är alla glada när regelbunden städning blir enklare och tidsbesparande tack vare olika apparater och produkter. Att rengöra med ångtvätt är en sådan lättnad. Du måste dock känna till ångtvättens gränser och möjligheter.

Från ångstråle till ångtvätt

Ångstrålen etablerades framgångsrikt inom handel och industri i mitten av förra seklet. Inom andra områden, som tvättstädning, har ångans effektivitet för att lossa smutspartiklar använts i många decennier. Med allt mindre elektroniska och mekaniska komponenter letade principen att rengöra med ånga även in i privata hushåll och bland gör-det-självare.

Verklighet och reklam med ångtvättaren

Inte bara olika tillverkare insåg potentialen hos ångtvättaren. Särskilt reklambranschen tröttnar aldrig på att presentera ångtvättare som underbara allroundare. Detta är synd. För det är inte ovanligt att ångtvättaren köps med helt överdrivna förväntningar. Ett exempel är användningen av ångtvättar mot kvalster.

Ångtvättaren är inte lämplig för detta

Det sägs fortfarande att ångtvättaren också lämpar sig för sådant arbete eller till och med för rengöring av madrasser. Det är dock bara delvis sant. Följ länkarna för att lära dig varför en ångtvätt är olämplig för detta.

Rengöring med ångtvätt: funktionsprincipen

Det är inte ovanligt att ångtvättaren hamnar irriterad i hörnet. Ångtvättaren är faktiskt ett effektivt verktyg för snabb rengöring. För att göra detta är det först viktigt att känna till arbetsprincipen för ångrenaren:

  • het ånga (100 grader Celsius och mer) blåses ut vid högt tryck (upp till 4,5 bar) och därför mycket snabbt (upp till 180 km/h)
  • Smutspartiklar lossnar av värme och hastighet eller tryck
  • den omedelbara kondensen stöder smutslösningen inte bara ytligt

Medan en borste eller en mopp bara kan verka på smutspartiklar «uppifrån», kommer ångan delvis in i och under smutsen och kondenserar här. Detta tar bort smutsen ännu bättre.

Weiterlesen:
Reparera silverkedja » Instruktioner i 4 steg

Problemet: Smuts kan endast avlägsnas termiskt och mekaniskt

Smutsen ska sedan torkas bort med moppskyddet. Men det är också här som delen av städningen med ångtvättaren börjar, som ofta ignoreras. Vissa smutspartiklar, till exempel baserade på fetter, löses inte upp utan «torkas bort». Som ett resultat blir sådan smuts endast delvis utsmetad. Detta förklarar den klibbiga hinnan som ofta kan ses på golvbeläggningar efter rengöring med ångtvätt. Detta fenomen kan ses på glas i form av ränder.

Effektiv rengöring med ångtvätt

Det rekommenderas därför för många jobb med ångtvättaren, till exempel att omarbeta med ett lämpligt rengöringsmedel, golvrengöringsmedel, glasrengöringsmedel etc.). Ändå sparar du mycket tid, eftersom smutsen redan har tagits bort.

Nu ska den bara lossas ytterligare så att den lättare kan transporteras bort. Framför allt kan du rengöra hörn mycket bra som är svåra att nå manuellt. Trots den dubbla arbetsbelastningen är städningen inte bara snabbare utan också betydligt effektivare än bara traditionell städning.

tips och tricks
Vi har sammanfattat mer värdefull information för dig om hur du använder ångtvättaren korrekt här.
Ссылка на основную публикацию