0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengöra ugnen med salt – så här fungerar det

Rengör ugnen med salt — så här

Envisa beläggningar tenderar att fastna i ugnen. Alla gillar då inte att attackera med kemikalieklubben. Detta är inte heller nödvändigt, eftersom det finns många huskurer som fungerar ganska bra. I steg-för-steg-instruktionerna visar vi hur du enkelt kan rengöra den smutsiga ugnen med salt.

Huskurer för ugnen

Förutom salt finns det olika andra huskurer som du kan använda för att rengöra ugnen lättare. Bakpulver fungerar på samma sätt som salt. Detta ska dock inte användas torrt utan alltid röras till en mosig pasta.

Gör din egen sprayrengörare

Du kan göra en sprayrengörare av en diskmaskinsflik. För att göra detta, lös helt enkelt fliken i lite vatten. Du kan sedan spraya insidan av ugnen med den. Denna metod är dock inte riktigt lika naturlig som att rengöra med salt.

Rengöring av ugnen med salt steg för steg

  • salt
  • mineralvatten
  • städtrasor
  • konditorivaror borste
  • Bunke

1. Salta marken

Mycket fett och smulrester lägger sig, speciellt längst ner i ugnen. Dessa strös platta med torrt salt. Sedan är det bara att sätta på ugnen och värma den till ca 20 till 50 grader i ca 75 minuter. Smutsen torkas sedan helt enkelt bort med en mjuk, fuktig trasa.

2. Rengör sidorna av ugnen

Naturligtvis är det svårt att salta sidorna av din ugn. Men du kan göra en pasta av salt och mineralvatten och applicera den på smutsen på sidorna av ugnen med konditorivarorna. Speciellt när det bara är några stänk som sitter fast på sidorna är denna lösning idealisk.

Även här värms ugnen till mellan 50 och 75 grader. Efter exponeringstiden kan du oftast torka bort smutsen utan problem.

tips och tricks
Om din ugn har en emaljerad yta bör du inte använda salt eller skursvampar. Detta repar ytan så mycket att du måste rengöra den mycket oftare. Smutsen lägger sig särskilt bra i reporna och inredningen kan även rosta om ytan repas på detta sätt.
Weiterlesen:
Plast i mikron » Ingen bra idé?
Ссылка на основную публикацию