0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengöring av torktumlarens vattentank — Förklaras i detalj

Rengöring av torktumlarens vattentank — Förklaras i detalj

Om du har en kondenstork måste du tömma vattentanken efter varje program för att förhindra att den svämmar över. Dessutom kan ludd, hår och annan smuts lägga sig i behållaren med tiden, vilket kan påverka enhetens effektivitet negativt. Den här guiden visar hur du rengör en vattentank med torktumlare.

Töm vattentanken

Liksom rör måste vattentankar rengöras regelbundet för att förhindra stopp och eventuella skador på systemet eller till och med vattenskador. Innan du kan rengöra vattentanken måste du tömma den. Om du inte har tömt den ännu, oroa dig inte, du kan göra det utan några verktyg eller mycket ansträngning.

För att tömma vattentanken måste du leta efter en lucka i botten eller toppen av torktumlarens framsida. Denna kan vanligtvis öppnas, tas bort eller dras ut helt med hjälp av ett handtag. Inuti luckan hittar du vattentanken som du enkelt drar ut ur enheten. Töm den sedan antingen i diskhon, badkaret eller toaletten. Tänk på att det kan finnas mycket vatten i behållaren, vilket kan göra den ganska tung. När den har tömts kan du börja städa.

Rengöring av vattentanken: tips

1. Tvätta ur

För att städningen ska fungera bra bör du först tvätta ur den väl, som vid rengöring av andra vattenbehållare. För att göra detta, använd lite diskmedel och ta bort den grova smutsen som du upptäcker inuti behållaren. Det är bäst att använda en borste med långa skaft, eftersom många vattentankar med kondenstork inte är tillräckligt breda för en hand.

2. Rengör med vinäger

Skölj behållaren väl och inspektera. Om det fortfarande finns smutsrester, blanda lite vinägeressens och vatten och rengör igen. Särskilt envisa fläckar kan tas bort på detta sätt.

Weiterlesen:
Byta tätning på tvättmaskinen » Så fungerar det

3. Använd citronsyra

Slutligen ska du blanda lite citronsyra i varmt, inte kokande vatten och hälla i behållaren. Låt blandningen verka i en timme och kassera innehållet. Citronsyran ger en behaglig doft och maskerar ättikan, vilket gör att din tvätt doftar bättre.

Ссылка на основную публикацию