0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengör en plastdusch så försiktigt som möjligt

Rengör en plastdusch så försiktigt som möjligt

Duschen och duschkabinen är mycket känsliga för smuts och kalkavlagringar. Därför bör dessa ytor rengöras regelbundet. Det gäller såväl duschkabiner av plast som de av glas.

Regelbunden rengöring av ytorna är viktigt

Smuts eller kalkavlagringar har inte ens en chans att lägga sig på ytorna på duschen eller duschkabinen om den rengörs regelbundet. Särskilt duschkabinen bör rengöras regelbundet efter duschen och helst torka av. På så sätt förhindrar du att det bildas en bas för smuts eller kalkavlagringar. En annan möjlighet är att använda speciella medel som fungerar som en slags tätning och kan underlätta regelbunden rengöring eller till och med förlänga rengöringsintervallen.

Vad du absolut bör undvika

Glas är vanligtvis mycket lättare att rengöra än plast. Man måste vara lite mer försiktig här för att inte skada eller repa de ömtåliga ytorna. Det är bättre att undvika följande saker för att inte skada de ibland mycket känsliga ytorna:

  • starka rengöringsmedel eller lösningsmedel
  • Slipmedel som kan lämna repor
  • Rengöringsmedel som innehåller aceton

Fel städare kan göra mer skada än nytta. I värsta fall kan plasten angripas. Antingen uppstår repor (t.ex. på grund av användning av aggressiva kontrollmedel) eller fula ytor på grund av användning av lösningsmedel eller rengöringsmedel som innehåller lösningsmedel.

En duschkabin i plast och hur man rengör den

Du kan använda lite mjuk tvål och vatten för att rengöra till exempel plastytorna. Det är mycket viktigt att du endast använder milda rengöringsmedel (t.ex. rengöringsmedel som innehåller ättika eller plastrengöringsmedel). Dessa kan du till exempel få på apoteket. Var mycket försiktig vid rengöring och använd endast mjukare rengöringsdukar eller svampar för att undvika repor, eftersom plast kan repa mycket snabbt.

Övergångarna till duschkaret och väggarna

Se även till att fogarna mellan duschkabin och duschkar och övergångarna till väggarna är noggrant rengjorda. Smutsavlagringar eller till och med mögel kan också bildas här om regelbunden rengöring inte utförs.

Weiterlesen:
För svag toalettspolning » Så här kan du råda bot på situationen
Ссылка на основную публикацию