0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengör aluminiumplåt

Rengör aluminiumplåt

Vid rengöring av aluminium måste man skilja på konventionell rengöring av aluminiumkomponenter i hushållet och rengöring av aluminiumkomponenter innan vidare bearbetning eller behandling. I följande guide kommer vi att visa dig alla alternativ för rengöring av en aluminiumplåt.

Aluminium finns på många områden i livet

Aluminium finns i många områden i hemmet. Ramar, dekorativa paneler, men även krukor och andra föremål är ofta gjorda av aluminium eller aluminiumplåt. Det finns också otaliga applikationer där du vill arbeta eller bearbeta aluminium som gör-det-själv, till exempel innan du målar aluminiumplåt.

Rengöring av aluminiumplåt i hushållet

Aluminiumföremål som du använder i ditt hushåll kan rengöras på olika sätt. Uteslut dock rengöringsprodukter och redskap som kan skada aluminiumet:

  • Skurmjölk
  • golvtrasor
  • Stålborstar eller andra mycket hårda rengöringsborstar

Observera även aluminiumets speciella egenskaper vid rengöring

Aluminium är en mjuk metall. Följaktligen kan den repas mycket lätt. Av denna anledning bör de nämnda hjälpmedlen inte användas. Ett konventionellt diskmedel, som har en fettlösande effekt, hjälper mot fett på en aluminiumplåt. Om kalkfläckar ska tas bort kan du använda citronsaft eller vinäger. Aluminium gnuggat med citronsaft blir också ljusare igen.

Rengör tung aluminiumsmuts framgångsrikt

Ett knep för aluminiumdelar som är mycket smutsiga, till exempel på fordonet, skulle vara att använda ugnsrengöring, Aluminiumfälgar eller ankarplåtar som kommer i kontakt med hett bromsdamm kan rengöras på detta sätt. För att göra detta måste dock ugnsrengöraren tillåtas verka i flera timmar.

Rengöring av aluminiumplåt före vidare behandling eller bearbetning

Rengöring av aluminiumplåt ser lite annorlunda ut om du vill bearbeta något vidare, till exempel innan målning. Aluminium åldras, en viss patina bildas på grund av oxidation. Detta måste tas bort innan vidare bearbetning.

Överväg lämplig grus

För att göra detta, använd sandpapper med lämplig kornstorlek (aldrig för grovt) i särskilt massiva fall. En slipande fleece är ett bra sätt att ta bort ett relativt ofarligt oxidationsskikt. Den slipande fleeceen kan också användas före polering av aluminiumplåt.

Weiterlesen:
Gräv själv grävgropen » Det bör du tänka på

Ta bort fett efter rengöring

Då rengörs aluminiumplåten inte bara från slipdammrester och andra smutspartiklar. Dessutom måste du också lossa eventuella fettrester som inte kunde avlägsnas av slipfleece. Till exempel om du fortfarande rör vid aluminiumplåten med händerna medan du slipar. Du kan använda kommersiellt tillgängliga fett- och silikonrengöringsmedel för detta.

tips och tricks
När du har kunnat ta bort fettrester från aluminiumplåten, rör den inte med bara fingrar om du vill bearbeta aluminiumet ytterligare. Eftersom fett kommer tillbaka till aluminiumplåten genom våra händer.
Ссылка на основную публикацию