0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengöring av ett igensatt handfat — så här fungerar det

Rengör igensatt diskho — så här

Om diskbänken är igensatt bör du försöka täppa igen den så snart som möjligt. För även om det är svårt att få bort blockeringen ska den inte bli hård, annars blir rengöringen ännu svårare.

Rengör igensatt diskho

Det finns olika sätt att rensa ett igensatt handfat. Vissa av dem innehåller mekaniska krafter, andra kemiska medel. Vi presenterar flera varianter här.

Rengör diskbänkar med vakuum eller tryck

Alla känner till den så kallade Pömpel, sugkoppen. Detta skapar ett undertryck i röret och suger blockeringen uppåt. Upplöst smuts flyter sedan i diskhon. Du bör fiska upp dem ur vattnet direkt så att de inte hamnar tillbaka i röret.

En kraftig spolning med tryck fungerar precis tvärtom. Detta kommer att bryta upp träskorna och spola bort dem omedelbart. Detta är möjligt med till exempel en PET-flaska. Fyll den med vatten, tryck flaskhalsen på avloppet och tryck flaskan snabbt. Om du har tur kommer den här metoden att fungera.

Huskurer och kemiska botemedel mot förstoppning

Blockeringar orsakas ofta av fett, slem, fjäll och hår som samlats i avloppsröret genom åren. Du kan lösa denna blandning i flytande form. För naturens skull, använd först vinägeressens eller en blandning av bakpulver och vinäger. Häll detta medel i avloppet, låt det verka och skölj sedan med varmt vatten (var försiktig med en gjuten mineralvask, den tål bara temperaturer upp till 65°C).

Om tilltäppningen inte försvinner, använd ett kemiskt avloppsrengöringsmedel.

Om inget hjälper: ta bort sifonen

Om rengöring inte hjälper mot blockeringen måste du ta bort sifonen. Då kan man oftast komma till förstoppningen. Om den har fastnat i sifonen, ta bort den med tråd eller vatten. Skölj sedan sifonen med varmt vatten och diskmedel så att den blir helt ren igen.

Weiterlesen:
Rengöring av tvättmaskinens avloppsslang » Så här gör du
Ссылка на основную публикацию