0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengör kanterna utan att nöta när du målar med akryl

Rengör kanterna utan att nöta när du målar med akryl

Akryl är en typ av färg som är särskilt populär för att måla väggar i två färger eller för att applicera geometriska mönster. Tekniker med och utan maskering är möjliga. Om maskering används kan rena kanter säkras med ett litet knep vid målning. Detta förhindrar att bläck rinner under maskeringstejpen.

Crepe tenderar att inte ligga platt

Vid målning av ytbehandlingar, kanter, linjer och mönster är precisionen i färgänden givetvis den viktigaste framgångsfaktorn, eftersom maskeringstejp är gjord av crepe, bildar den inte ett genomgående tätt skyddande lager.

Vid denna känsliga punkt kan färg löpa under bandet och avbryta kanten genom fransning. Platt liggande tejp kan dock inte användas, eftersom det ska gå att ta bort igen utan att skada det. Med en lokal tätning av den pålimmade tejpen kan underflödet minskas.

Vid målning utan maskering är trycket på målningshjälpmedlet avgörande. För att skapa rena kanter utan maskering får det inte finnas något hålrum mellan ytan och verktyget.

Detta skapar rena kanter när man målar med akryl

  • Akrylfarbe
  • Mjuk vässad penna
  • vattenpass
  • maskeringstejp
  • borste och/eller rulle
  • bläckpatron
  • färgbehållare
  • galler
  • omrörningshjälpmedel
  • Kutter eller mattkniv

1. Markera

Applicera vattenpasset enligt kanterna på ditt mönster. Använd den vässade mjuka pennan för att rita mållinjen med mycket lätt tryck. Se till att markeringarna är konsekvent exakt ovanpå varandra när du tillämpar den överlappande metoden.

2. Maskering

Fäst maskeringstejpen från markeringen i den riktning som inte kommer att raderas. Pennans linje ska förbli synlig på insidan av maskeringstejpen, som pekar mot ytan som ska målas.

3. Fyll patron

Blanda akrylfärg noggrant. Ju bättre pigmenten fördelas, desto jämnare blir målningsresultatet. Lägg lite av färgen i en patron (cirka en centimeter hög för varje meter maskeringslängd).

Weiterlesen:
Fasaden blir grön » Vad är orsaken och vad behöver göras?

4. Tätning

Använd den lutande spetsen på patronen för att trycka en pärla längs maskeringskanten som är vänd mot strykytan. Fördela denna pärla med lätt tryck med tummen eller ett finger. Se till att du bara lägger vertikalt tryck i riktning mot området som ska målas.

5. Svep

Efter cirka tio minuter, börja faktiskt måla ytorna.

6. Trimning

Dra av tejpen direkt efter att du har målat klart. Kontrollera de råa kanterna för enfärgade fransar. Du kan «klippa» bort detta från den omålade ytan med en lutande skärare eller mattkniv.

tips och tricks
Om du vill spara det fina arbetet på kanterna av en plan yta med borsten, maskera med en bred maskeringstejp eller flera remsor. Från en skyddad kant på runt trettio centimeter kan du bara arbeta med en rulle. Detta minskar risken för ojämn fördelning av färg.
Ссылка на основную публикацию