0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rengöring av fritösen: en enkel men effektiv guide

Rengöring av fritösen: en enkel men effektiv guide

Ingen fritös klarar sig utan fett, så mycket är klart. Tyvärr kan man inte använda detta fett om och om igen, någon gång går det över. Sedan behöver enheten rengöras noggrant för hygienens skull. Det är viktigt att inte hälla det gamla fettet i avloppet eller i toaletten, för det hör inte hemma. Även små mängder kan leda till irriterande stopp i avloppen. Vi berättar vad du kan göra istället och hur du får din fritös riktigt ren igen.

Vad ska man göra med fettet? Väldigt lätt!

Det gamla fettet kan enkelt kasseras på följande sätt: lägg det i en behållare, till exempel en flaska, och låt det torka helt. Så fort det har stelnat kan du slänga det i det vanliga hushållsavfallet.

Om fettet i fritösen inte längre är flytande, värm det kort och häll sedan ut det. Men var försiktig, när du fyller fettet i glaset ska det inte vara för varmt så att du inte krossar glaset!

Instruktioner för rengöring av en fritös

  • Spülmittel
  • Vatten
  • vinäger
  • Kökshanddukar

1. Torka genom fritös

Torka först av fritösen noggrant med torra kökshanddukar för att ta bort överflödigt fett.

2. Koka upp med vatten och diskmedel

Fyll nu fritösen med vatten upp till kanterna på fettet och tillsätt några skvätt diskmedel.

3. Koka upp vatten

Koka upp vattnet och låt sjuda kraftigt i cirka 10 minuter för att lösa upp eventuellt kvarvarande fett. Häll sedan ut innehållet helt.

4. Rengör fritösen med vinäger

En kort behandling med vinägervatten ger pricken över i:et. Med detta sköljer du helt enkelt fritösen för att döda alla bakterier. Vid behov, behandla med varmt vatten och torka: klart.

tips och tricks
Dina diskmaskinsflikar är också utmärkta avfettningsmedel. Om fritösen är mycket smutsig, lägg helt enkelt en flik i vattnet istället för diskmedlet och koka den med den. Det gör underverk!
Weiterlesen:
Bänkskiva av trä eller plast? » Ett beslutsstöd
Ссылка на основную публикацию